Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii au nu mai au limite: O rețea de prostituție româno-columbiană, cu 33 de femei, a fost dezmembrată în Franţa şi Spania

Tagespiegel
prostitutie

O amplă reţea româno-columbiană de prostituţie, care exploata femei pe întreg teritoriul Franţei şi avea baze în România şi la Barcelona, a fost dezmembrată marţi, după circa opt luni de anchetă, a anunţat joi poliţia franceză, transmite AFP.

Trei bărbaţi au fost arestaţi la Montpellier şi Perpignan (sudul Franţei), opt în Spania de către poliţia spaniolă, şi câte unul în Italia şi România, a precizat Elvire Arrighi, şefa Oficiului central pentru combatarea traficului de fiinţe umane (OCRTEH), scrie agerpres.ro.

Citește și: Numire dubioasă făcută de USR în funcția de subprefect al județului Alba: Fost șef de post de poliție cu diplomă de la o ‘universitate’ desființată

Au fost identificate 33 de victime, românce şi sud-americane cu vârste între 20 şi 40 de ani, 'dar credem că există mult mai multe', a adăugat responsabila franceză.

Ancheta a început în iunie 2020, după ce două prostituate columbiene au fugit din apartamentul din Montpellier în care erau reţinute. Ele l-au denunţat poliţiei pe gardianul lor, un marocan ce s-a dovedit că lucra pentru două reţele de prostituţie.

Citește și: Cristoiu: ‘Respingerea dosarului 10 august convine tuturor celor care conduc România de azi. Dacă jandarmii din noul regim n-ar fi duri, demonstrații ar putea da năvală în Guvernul Cîțu’

Prima reţea, cu baza în România, exploata şase femei în hoteluri din sudul Franţei.

A doua reţea, mult mai importantă şi în fruntea căreia se aflau columbieni, exploata femei originare din Columbia, Paraguay şi Republica Dominicană.

Citește și: Puternic semnal de îngrijorare! Octavian Jurma: ‘București va intra în scenariul roșu, cel mai probabil, săptămâna viitoare’

Aceste femei erau atrase în Europa, unde membrii reţelei cu baza la Barcelona le promiteau locuri de muncă, după care le trimiteau în apartamente închiriate peste tot în Franţa, 'din Bretania (vest) până în Haute-Savoie (est), trecând prin sud-vestul şi sud-estul' Franţei, a precizat sursa citată.

Din Catalonia, proxeneţii se ocupau de aceste închirieri pe termen scurt şi gestionau 'vreo 40 de linii telefonice' prin care aranjau întâlnirile cu clienţii racolaţi prin anunţuri pe internet.

Citește și: Numire dubioasă făcută de USR în funcția de subprefect al județului Alba: Fost șef de post de poliție cu diplomă de la o ‘universitate’ desființată

Poliţia franceză mai precizează că le-a propus tuturor victimelor 'un ajutor de ieşire din parcursul de prostituţie', printr-un program naţional de primire şi protecţie a victimelor traficului de persoane, care le pune în legătură cu ONG-uri pentru asistenţă psihologică şi administrativă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.