Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii au prins gustul cumpărăturilor online. Plățile online au crescut cu 55% în 2021

arabmediasociety.com
plati-online-card

Valoarea totală a tranzacţiilor online cu cardul procesate a crescut cu 55% în 2021 faţă de anul precedent, în timp ce numărul de tranzacţii a înregistrat o creştere de 40%, potrivit Netopia Payments, compania înregistrând lunar o medie de 2 milioane de tranzacţii digitale online, prin toate metodele de plată.

Conform unui comunicat remis marţi AGERPRES, pentru anul în curs, Netopia Payments estimează o creştere de cel puţin 35% a operaţiunilor online cu cardul şi de 15% pentru plăţile prin SMS, bazată pe avansul previzionat la nivelul întregii industrii de e-commerce şi pe eforturile de înrolare de noi comercianţi parteneri.

Din datele companiei, în 2021, valoarea medie a unei tranzacţii online prin intermediul cardurilor a crescut cu aproximativ 12%, ajungând la 240 lei, de la 215 lei în 2020. În topul categoriilor de produse şi servicii pentru care românii au făcut cel mai des plăţi electronice anul trecut s-au numărat: utilităţile, retailul alimentar, IT&C, asigurările sau produsele de mobilier.

În ceea ce priveşte dispozitivele preferate de români pentru a face achiziţii online, aproape 57% dintre aceştia au optat anul trecut pentru dispozitivele mobile, în timp ce 43% dintre clienţii finali au ales desktopul.

Potrivit reprezentanţilor companiei, cea mai aglomerată lună din punct de vedere al volumului de tranzacţii procesate de Netopia Payments în 2021 a fost noiembrie, perioadă în care mare parte a comercianţilor parteneri au organizat evenimentul Black Friday.

Cei mai mulţi comercianţi noi care s-au înrolat în platformă anul trecut au provenit din industria HoReCa, urmată de cei din zona de produse bio şi farmaceutice, tendinţă care s-a menţinut din anul 2020, în contextul pandemiei.

Obiectivele de business ale companiei pentru anul 2022 includ dezvoltarea unei platforme de administrare pentru comercianţii parteneri unde aceştia vor găsi mai uşor informaţiile şi datele necesare. De asemenea, în această platformă dedicată, Netopia Payments va dezvolta un marketplace unde vor fi introduse constant diverse servicii de tip B2B cu scopul de a-i ajuta pe comercianţii parteneri să-şi eficientizeze afacerile online.

Netopia Payments este lider pe piaţa locală a procesărilor de plăţi digitale. Compania face parte din grupul de firme Netopia, înfiinţat în anul 2003, ca răspuns la nevoia de inovaţie şi de integrare a noilor tehnologii în domeniul plăţilor online şi offline. În prezent, circa 30.000 de comercianţi folosesc serviciile şi soluţiile Netopia Payments: plăţi mobile, tranzacţii online cu carduri bancare sau prin SMS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.