Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii din satul unguresc Săcal au transformat clopotul vechi al bisericii lor într-un monument dedicat eroilor neamului

www.a1.ro
clopot Catedrala Neamului

Românii din satul Săcal (Körösszakál), Ungaria, au transformat clopotul vechi al bisericii lor într-un monument dedicat eroilor neamului. Turnat în bronz de meșterul Walser Ferencz, în 1926, la Budapesta, clopotul nu mai era funcțional din anul 2015.

Din vechiul clopot, prins într-un ancadrament din beton și cu troiță deasupra, a rezultat un frumos Monument al Eroilor de la Săcal, care va aminti tuturor de credința strămoșilor și identitatea românească și ortodoxă a oamenilor din sat, potrivit basilica.ro.

Citește și: ALERTĂ Bărbatul audiat de poliție pentru INCENDIEREA unei femei la Ghimpați NU e criminalul

Monumentul a fost inaugurat la începutul lunii în prezența domnului Florin Trandafir Vasiloni, Consulul General al României la Giula. Episcopul Siluan al Ungariei a oficiat slujba de sfințire.

În semn de mulțumire pentru sprijinul acordat, Părintele paroh Ionuț Negrău a oferit participanților la eveniment Plachete cu reprezentarea monumentului realizat.

Biserica românească din Săcal, cu hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, a fost construită în anul 1788, pe locul unei biserici mai vechi, din lemn. Părintele Ionuț Negrău este paroh în această localitate începând din anul 2010.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.