Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii din Viena, informați despre votul prin corespondență

dan stoenescu

Românii din Viena au aflat detalii despre votul prin corespondență, precum şi despre modalităţile disponibile pentru exercitarea dreptului de vot pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate, de la ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu și președintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru.

Cei doi oficiali au organizat, în 11 februarie, la Viena, o sesiune de informare pe această temă.

Programul vizitei în Austria a inclus o întrevedere cu Peter Wittman, Friedrich Ofenauer, Walter Rauch și Eva Muckstein, membri ai Grupului Parlamentar de prietenie Austria – România, precum şi o întâlnire cu reprezentanții asociațiilor româneşti.

„În discuţiile cu parlamentarii austrieci, ministrul delegat a apreciat cooperarea bilaterală strânsă dintre România şi Austria din perspectiva relaţiilor economice, culturale şi educaţionale şi a exprimat deschiderea pentru dezvoltarea unor proiecte şi în alte domenii de interes comun pentru ambele state. Acesta a subliniat interesul părţii române pentru deschiderea unui al doilea lectorat de limba română, în cadrul Universităţii din Graz. Totodată, demnitarul român a transmis un mesaj de mulţumire din partea statului român şi a exprimat gratitudine pentru asistența medicală acordată victimelor incendiului de la clubul Colectiv. În contextul întâlnirii cu membrii comunităţii româneşti, ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni a subliniat importanţa educaţiei în păstrarea identităţii culturale şi lingvistice în rândul comunităţii româneşti din Austria, în special în rândul tinerelor generaţii. În acest sens, oficialul a susţinut necesitatea extinderii cursurilor de limbă, cultură şi civilizaţie românească la nivelul asociaţiilor şi parohiilor româneşti din Austria”, se arată într-un comunicat de presă remis PoliticScan.

Ministrul delegat Dan Stoenescu a subliniat și importanţa înfiinţării de reţele profesionale româneşti, acestea având un rol esenţial în stimularea contactelor între profesioniştii din ţara de adopţie şi cea de origine.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.