Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii pot cumpăra titluri de stat Tezaur și în luna noiembrie

ministerul finantelor

Ministerul Finanțelor a anunțat sâmbătă că va emite 3 noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur începând cu 1 noiembrie, informează Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor, cele trei noi emisiuni au maturități de 1, 3 și 5 ani și dobânzi de 3,75%, 4,25%, 4,65%.

Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată.

Acestea vor putea fi cumpărate între 1 și 24 noiembrie de la unitățile Trezoreriei Statului, între 1 și 23 noiembrie pentru mediul urban și între 1 și 22 noiembrie pentru mediul rural prin Compania Națională Poșta Română.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.

Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri, informează Ministerul Finanțelor.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.