Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii predau o lecție Europei: număr impresionant de donații pentru compatrioții din Cernăuți

ISU Iasi
Convoi ISU

Un convoi umanitar, format din cinci autospeciale ale ISU Iaşi, a plecat sâmbătă către Vama Siret, pentru a-i ajuta pe refugiaţii din Ucraina, valoarea produselor donate în ultimele zile de către ieşeni ridicându-se la 520.000 de lei.

Potrivit primăriei Iaşi, o parte importantă din produsele donate de ieşeni în cadrul campaniei umanitare „Ajutoare pentru refugiaţii din Ucraina" au plecat sâmbătă spre Vama Siret, în scopul de a ajunge în regiunea Cernăuţi, acolo unde există un număr important de refugiaţi de război. Produsele au fost încărcate în cinci autospeciale ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Iaşi, iar convoiul este însoţit de către primarul Mihai Chirica, informează News.ro.

În cele cinci autospeciale au fost încărcaţi 56 de paleţi de produse. Două camioane au fost încărcate cu apă, iar celelalte trei cu produse alimentare, cazarmament şi produse de igienă. Valoarea totală estimată a produselor este de 520.000 de lei.

„În doar câteva zile s-au strâns tone întregi de alimente, mii de pături, zeci de mii de produse de strictă necesitate. Îmi exprim întreaga recunoştinţă faţă de ieşeni pentru această extraordinară dovadă de solidaritate. Să dea Dumnezeu ca războiul să se încheie cât mai curând, iar oamenii să revină acasă", a declarat primarul Mihai Chirica.

În cursul zilei de 24 februarie, primarul oraşului Cernăuţi, Roman Klichuk, a trimis Primăriei Municipiului Iaşi o solicitare pentru sprijinirea populaţiei ucrainene afectate de conflictul militar din regiune.

Edilul din Cernăuţi a solicitat, printre altele, generatoare diesel şi electrice, dispozitive de încărcare, utilaje de manipulare, maşini de transport, rezervoare şi purificatoare de apă, truse de prim ajutor, corturi, saci de dormit etc., toate acestea fiind necesare pentru organizarea unor centre pentru refugiaţi. Primarul Mihai Chirica a iniţiat un proiect de hotărâre privind alocarea unui ajutor financiar de 500.000 de lei pentru Primăria oraşului Cernăuţi, proiectul fiind votat în şedinţa de plen a Consiliului Local din 28 februarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.