Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Romanii se tem de cumparaturile online

online shopping

Unul din trei romani se fereste de cumparaturile online, de frica sa nu-i fie furati banii din cont, o situatie similara intalnindu-se si in Suedia, Portugalia si Franta, relatează revistablogurilor.ro

Datele publicate ieri de Oficiul European de Statistica (Eurostat), numerosi utilizatori de internet nu fac achizitii online din cauza temerilor legate de securitate. Cei mai multi sunt din Romania (35%), Suedia (34%), Portugalia (30%) si Franta (29%).

Pe de alta parte, e de remarcat faptul ca, la nivelul intregii Uniuni Europene, aceste temeri au descurajat doar unul din cinci uitlizatori de net sa cumpere diverse bunuri online.

Sunt destul de numerosi cei care nu au curaj sa utilizeze servicii bancare electronice, in special in Germania (27%), Portugalia (26%) si Italia (24%), in vreme ce in Romania doar unul din zece utilizatori de net se fereste de e-banking.

Revenind la cumparaturile online, numerosi romani care navigheaza pe internet sunt dispusi sa achizitioneze bunuri online cu cardul.

In 2015, un sfert dintre clientii QuickMobile.ro, de exemplu, au ales sa plateasca online cu cardul.

Ponderea acestei metode de plata (26%) a crescut semnificativ fata de 2014, cand se situa la 15%, si a fost de aproape trei ori mai mare comparativ cu media nationala, care s-a situat la aproximativ 9%. Astfel, anul trecut, 69% dintre clienti au ales plata ramburs, in timp ce 26% au optat pentru plata online cu cardul.

De asemenea, 3% au optat pentru plata cu un Gift Card, iar restul de 2% pentru ordin de plata, Bitcoin sau PayPal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.