Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii sunt aproape la fel de mulţumiţi de calitatea vieţii lor ca nemţii şi britanicii

oameni

Cetăţenii statelor nordice sunt europenii cei mai mulţumiţi de calitatea vieţii lor, arată datele publicate luni de Oficiul de Statistică al Uniunii Europene (Eurostat), ce relevă totodată că în cazul românilor nivelul de satisfacţie faţă de calitatea vieţii este peste media comunitară, transmite agenţia EFE. 

Potrivit Eurostat, în Danemarca, Finlanda şi Suedia indexul de satisfacţie faţă de calitatea vieţii ajunge la 8 puncte, pe o scară de 1 la 10. Acelaşi nivel ridicat se înregistrează şi în celelalte state nordice care nu sunt membre ale UE, respectiv Islanda şi Norvegia, aceasta din urmă având un punctaj uşor mai scăzut, de 7,9. 

Urmează apoi, în ordine, Belgia cu 7,6 puncte, Luxemburg cu 7,5 puncte, Irlanda cu 7,4 puncte, Germania, Marea Britanie şi Polonia fiecare cu 7,3 puncte şi România cu 7,2 puncte, în timp ce media comunitară, de 7,1 puncte, se înregistrează în Malta. Aşadar, în acest top al nivelului de mulţumire faţă de calitatea vieţii, România este plasată de Eurostat pe locul 10 în rândul celor 28 de state membre ale UE. 

Printre ţările al căror indice se situează sub media comunitară se numără Spania (6,9), Republica Cehă (6,9), Italia (6,7), Lituania (6,7), Letonia (6,5), Estonia (6,5), Croaţia (6,3), Cipru (6,2), Grecia (6,2), Ungaria (6,2), cel mai redus nivel de mulţumire înregistrându-se în Bulgaria, care este pe ultimul loc în acest clasament, cu numai 4,8 puncte. 

În această evaluare, bazată pe un sondaj, s-a ţinut cont de parametri precum gradul de mulţumire al celor intervievaţi în ceea ce priveşte locul de muncă, relaţiile sociale, securitatea economică şi fizică, precum şi starea mediului înconjurător. Eurostat a avut în vedere în acest studiu şi alte criterii decât Produsul Intern Brut, indicator important, dar care nu este suficient în aprecierea gradului de bunăstare al populaţiei.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.