Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii tremură de frică în așteptarea marelui cutremur: 9 din 10 români spun că orașul lor nu este pregătit pentru un seism

Shutterstock
cutremur seism

9 din 10 români consideră că orașul lor nu este pregătit de cutremur, iar peste 50% dintre cetățeni se tem de apariția unui seism. Sunt câteva dintre rezultatele unui sondaj realizat de IZI Data pentru Asociația Arcen, informează Mediafax.

Potrivit agenției de cercetare de piață IZI Data, românilor le este frică de cutremur, dar au și alte temeri. 58% dintre românii din orașe se tem de cutremure, fiind pe locul 7 în rândul riscurilor globale, imediat sub teama de încalzirea globală. În cazul Bucureștiului, cifrele cresc, astfel încât 62% dintre locuitorii capitalei declară că se tem de cutremure.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

Doar 16% dintre persoanele chestionate în timpul sondajului consideră că orașul în care locuiesc este pregătit pentru un seism de proporții. Studiul mai arată că tinerii sunt cei mai optimiști când vine vorba de pregătirea orașului lor în fața cutremurului.

Îngrijorător este faptul că 4 din 10 români susțin că nu se simt informați cu privire la ce trebuie să facă în caz de cutremur. Totodată, românii sunt destul de dornici să participe la cursuri de informare. 64% ar participa la un curs online, 63% la un curs fizic, iar 57% la un curs alături de vecini.

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL

Rezultatele sondajului indică faptul că românii au și alte frici, cum ar fi distrugerea ecosistemelor naturale (74%), apariția unor noi valuri de pandemie (68%) și criza economică (68%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.