Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii vor fi protejați: UE vrea ca Londra să respecte drepturile muncitorilor și după Brexit

Brexit

Uniunea Europeană doreşte ca Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord să respecte după Brexit regulile blocului comunitar privitoare la ajutorul de stat, mediul şi drepturile muncitorilor pentru a preveni situaţia în care Londra ar avea un acces incorect la piaţa unică a UE, au declarat joi surse diplomatice europene pentru Reuters.

UE vede acest lucru drept esenţial pentru asigurarea unui 'teren de joc neted' dacă aşa-numita 'plasă de siguranţă' pentru menţinerea deschisă a frontierei irlandeze după Brexit începe să-şi facă efectul după Brexit, ţinând legat întregul Regat Unit de o uniune vamală cu blocul comunitar, scrie agerpres.ro.

Citește și: Rareș Bogdan aruncă-n aer scandalul momentului! Cine e omul din Guvern care ar fi primit mită

'Plasa de siguranţă', un mecanism de urgenţă care să garanteze că frontiera dintre provincia britanică Irlanda de Nord şi Republica Irlanda rămâne deschisă, constituie cel mai mare impediment în negocierile privind 'divorţul' dintre UE şi Regatul Unit.

Uniunea Europeană a prezentat cele trei domenii - ajutorul de stat, mediul şi drepturile muncitorilor - drept o condiţie minimă necesară, corelată cu neaplicarea niciunul tarif comercial intern sau cote şi aceleaşi tarife externe.

Citește și: Eugen Teodorovici a făcut marele anunț! Ce se întâmplă cu Autostrada Unirii

Bruxelles-ul nu ar dori să-i permită Marii Britanii să se retragă unilateral din mecanismul 'plasei de siguranţă', dar propune ca o asemenea decizie să poată fi luată de un comitet comun.

Pentru UE, convenirea unei uniuni vamale pentru întregul Regat Unit este dificilă întrucât riscă să prejudicieze viitoarea relaţie a blocului comunitar cu Londra.

Citește și: Gabriela Firea a dat lovitura în Spania! Ce echipă de specialiști va veni și ce vor face

În ceea ce îi priveşte pe britanici, este important să încheie un acord cu UE înainte de finalul anului, pentru a oferi companiilor o oarecare claritate pentru primul trimestru din 2019, când Regatul Unit va deveni prima ţară care părăseşte Uniunea Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.