Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românul care a determinat eliminarea vizelor pentru Canada e MÂNDRU: 'E o victorie morală'

www.sorinmoisa.ro
Sorin Moisă

Unul dintre artizanii acestei victorii, poate cel mai important, este europarlamentarul Sorin Moisă, cel care a făcut cele mai dure demersuri pentru eliminarea vizelor.

Moisă, singurul român inclus de siteul Politico într-un top al celor mai buni europarlamentari, i-a premierului Canadei, Justin Trudeau, în urmă cu ceva timp, o scrisoare deschisă prin care îi solicita să elimine „un reziduu jenant al istoriei”. Sorin Moisă a spus, în direct, la Realitatea TV, că victoria nu a fost primită cu brațele deschise de toată lumea.

Citește și: Dacian Cioloș, Vizită la militarii români din Kosovo şi Bosnia şi Herţegovina

"Este o mare victorie. Este și o victorie morală, este un moment de anvergură, o victorie pe care o meritam. Mie mi s-ar fi părut normal ca după un deceniu de negocieri, să se fi rezolvat mai devreme. A venit în ultimul moment în care putea să vină.

Eu un proces pe care l-am declanșat anul acesta. Dificultatea a fost o angoasă a lor când au ridicat vizele pentru cei 2013. Au avut o cerere mare de azil din partea unor persoane de etnie romă. E o angoasă creată în urma unui stereotip fața de români.

A fost primită cu uimire de unii, cu consternare de alții. Unii oficiali europeni au considerat că e un moft din partea noastră.", a spus Sorin Moisă la Realitatea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.