Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românul care crește 'găini de junglă': 'Unii mă consideră nebun'

olxcdn.com
gaina-jungla

Un adolescent în vârstă de 17 ani, din municipiul Târgu Jiu, are o pasiune neobișnuită: crește păsări de rasă, unele extrem de rare și scumpe, scrie Adevărul.

Denis Florescu, elev la Colegiul Național „Spiru Haret“ din Târgu Jiu, are acasă aproximativ 500 de păsări, printre care fazani, păuni, prepelițe, porumbei voiajori și câteva găini din rasa Brahma, însă cele mai valoroase exponate pe care le deține sunt o găină și un cocoș „de junglă“, singurele de acest fel din țară, pe care liceanul le-a adus tocmai din Uganda.

Aceste găini fac doar 3 ouă pe an și pentru a le cumpăra a scos din buzunar câteva mii de euro.

  • „Găinile de junglă sunt unicat în țară. Sper să particip la Campionatul European. Am plătit câteva mii de euro, fiind cea mai mare sumă plătită până acum. Din ce știu, nu mai are nimeni în România astfel de găini. În urmă cu câțiva ani, Nuțu Cămătaru avea o pereche. Sunt păsări foarte calme și sociale. Le plac fructele și cu o căpșună le-ai cucerit total“, spune Denis.

„Mă ajută și părinții, mama cu îngrijirea, iar tata mă sprijină financiar. S-au scumpit foarte mult cerealele, mâncarea lor, iar tratamentele sunt foarte scumpe“, a adăugat tânărul crescător.

Scopul acestuia nu este de a vinde păsări, ci acela de a avea cele mai deosebite exemplare.

„Unii dintre colegi au înțeles nebunia mea, iar alți mă consideră și acum nebun. Prietenii mei vin destul destul de des la mine, mai ales vara și primăvara, pentru că au penajul complet și au cel mai frumos colorit. Fetele sunt surprinse când le spun ce pasiune am“, a mai precizat tânărul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.