Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românul care l-a înfruntat pe Kelemen Hunor, noul președinte ale CNMR Covasna

aid-romania.org
CNMR

Vasile Antonie Tamaș, preot român din Covasna și Ambasador CNMR al Culturii și Identității Naționale este noul vicepreședinte CNMR pentru Harghita, Covasna și Mureș și președinte al filialei CNMR Covasna. Activitatea lui Antonie Tamaș s-a remarcat prin apărarea cu orice preț a identității și culturii poporului român, cu precădere a etnicilor români din Harghita, Covasna și Mureș.

Într-o zonă în care românismul pare să moară încet dar sigur, abandonat de către cei care ar fi trebuit să-l apere, personalități precum Vasile Antonie Tamaș sunt eroi de care acest popor are nevoie și exemple pentru generația nouă indiferentă în larga ei majoritate la dispariția de facto a identității românești în Harghita și Covasna.

Tamaș este personalitatea care a demonstrat curaj, determinare și spirit de sacrificiu în momentul în care președintele UDMR a jignit întreaga națiune română prin atacul la istoria, cultura și limba poporului român, la Constituția României și la eroii săi. Prin declarația lui Kelemen Hunor de nerecunoaștere a zilei de 1 decembrie ca Zi a României, acesta a stârnit reacția promptă și aparent sinucigașă a unui om ce încă mai respiră românește în acele teritorii. Preotul l-a înfruntat pe Hunor, cu riscul unei izolări într-o regiune controlată de facto, de liderii comunității maghiare. Pentru eforturile depuse, CNMR i-a acordat titlul de Ambasador al Culturii și Identității Naționale și astăzi l-a numit Vicepreședinte la nivel național pentru Harghita, Covasna și Mureș și președinte al Filialei CNMR- Covasna.

‘’Prin nonconformismul său, Tamaș reușește să apere într-un mod eficient românismul în Harghita, Covasna și Mureș. Începând de astăzi, dușmanii României din interior sau exterior ce și-au propus destabilizarea sau sfărâmarea acestei națiuni, primesc o lovitură puternică prin această nominalizare a unui erou național. Pentru noi, CNMR, Tamaș a fost în ultimul an, un exemplu viu că încă se mai pot identifica, noi pașoptiști, acei frați care să apere ceea ce Bălcescu și ai lui au creat și anume Marea Unire. Îi voi acorda tot sprijinul, ca președinte CNMR, acestui om extraordinar, care face mândrie Bisericii și comunității românești și-l voi apăra cu orice preț în fața hărțuirilor de orice natură ale liderilor comunității maghiare, sau poate chiar ai comunității românești’’, a declarant președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.