Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românul care ştia de atentatele din Paris s-a destăinuit: 'Nu sunt o persoană rea' / VIDEO

Românul care ştia de atentatele din Paris cu o lună înainte ca tragedia să se întâmple, a vorbit pentru prima dată. Stabilit în Franţa, Aron ştia că va urma un masacru. O auzise chiar din gura prietenului său, Brahim Abdeslam, unul dintre teroriştii care s-au detonat în acea seară fatidică la Paris şi care a fost fratele celui mai căutat terorist al momentului. Între timp, s-a aflat că fraţii Abdeslam figurau pe o listă transmisă în octombrie de Belgia către Interpol şi Europol.

Citeşte şi: Atac la metroul londonez. ”Asta e pentru Siria” a strigat și a lovit/ VIDEO

Aron îl cunoştea pe Brahim Abdeslam de jumătate de an, iar 3 luni au şi lucrat împreună. Potrivit presei belgiene, extremistul i s-a confesat românului cu luni bune înaintea masacrului şi i-a spus că într-o zi va ucide toţi infidelii. Bărbatul a oferit recent un interviu televiziunii belgiene RTL.

"Îmi spunea: "Ţiganilor, la dracu' cu românii!". A continuat să-mi vorbească aşa câteva minute. Credeam că o să înceapă să plângă, apoi a venit la mine, m-a pupat şi mi-a spus că îi pare rău şi că nu ştie de ce mi-a vorbit aşa. L-am privit şi i-am spus: "Brahim, nu eşti tu! Nu eşti persoana pe care o cunoşteam!". "Îmi pare rău", mi-a spus, "Nu ştiu de ce ţi-am vorbit aşa. Nu sunt o persoană rea", povesteşte Aron, conform RTV.

Citeşte şi: Cine va fi noul ambasador al României în Franța: Propunerea a fost făcută de Klaus Iohannis

Românul nu-l credea în stare pe Ibrahim de vreun act atroce şi a fost şocat când i-a descoperit poza în ziar, a doua zi după atacuri. Aron îl ştia din vedere şi pe Salah Abdeslam, cel mai căutat om al momentului.

Poliţia nu e acum doar pe urmele teroristului, ci şi în căutarea a doi noi suspecţi, complici de-ai lui Abdeslam. Aceştia l-au însoţit pe Salah în Ungaria în septembrie, iar unul dintre ei ar fi închiriat o locuinţă în Belgia, folosită de terorişti. Între timp, Wall Street Journal scrie, citând surse din serviciile secrete, că Abdelhamid Abaud, creierul operaţiunilor teroriste de la Paris, avea legături cu jihadişti din Birmingham.

Citește și: Dacian Cioloș i-a întors 'serviciul' lui Klaus Iohannis: Ultima decizie a premierului

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.