DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Romanul grafic 'Beethoven, geniu nemuritor', ilustrat de Remus Brezeanu, a fost lansat la Berlin

beethoven

„Beethoven - Unsterbliches genie”/ „Beethoven, geniu nemuritor”, romanul grafic recent apărut la editura Carlsen, cea mai prestigioasă editură germană în materie de benzi desenate, a fost ilustrat de către arhitectul şi graficianul român Remus Brezeanu, sub pseudonimul Rem Boo.

Volumul realizat pe baza unui scenariu de Peer Meter, sub îndrumarea artistică a lui Henning Ahlers, va fi lansat online pe reţelele sociale ale Institutului Cultural Român „Titu Maiorescu” de la Berlin, cu ocazia împlinirii, în 2020, a 250 de ani de la naşterea lui Ludwig van Beethoven, potrivit news.ro.

Citește și: Inspecția Muncii a strâns din amenzi 6 milioane de lei în doar 10 zile: Peste 300 de persoane prinse că munceau 'la negru'

Evenimentul va fi marcat şi printr-un dialog în direct cu cei trei realizatori - Remus Brezeanu (grafician), Peer Meter (scenarist) şi Henning Ahlers (director artistic) -, alături de o demonstraţie grafică, în limba germană, prin intermediul platformei Zoom, marţi, de la ora 20.00 (ora României).

Ilustratorul Remus Brezeanu va recrea pentru publicul spectator, în timpul conversaţiei, atmosfera epocii şi trăsăturile definitorii ale marelui compozitor german.

Romanul grafic în limba germană ce-l are în prim plan pe Ludwig van Beethoven a stârnit deja multe reacţii pozitive din partea criticilor şi a industriei de profil.

Citește și: AVERTISMENT Şase focare familiale cu 26 cazuri de COVID-19, urmare a cererii de externare sau a refuzului internării

„Ceea ce aţi dorit întotdeauna să ştiţi despre Beethoven, dar niciodată nu aţi îndrăznit să întrebaţi, este dezvăluit în acest roman grafic de Peer Meter şi Rem Broo: aceştia portretizează o mare varietate de personaje şi situaţii, vizitatori de ocazie, veniţi pentru condoleanţe, prieteni şi admiratori, care se reunesc la patul de moarte al Maestrului. Poveşti despre geniul său sunt relatate alături de anecdote privind aspecte mai puţin eroice ale marelui dispărut. În relatarea acestor poveşti, ipocriziile Vienei redau un tablou nu întotdeauna măgulitor al lui Beethoven, al anturajului său şi al societăţii vremii sale”, se arată în prezentarea Editurii Carlsen.

Remus Brezeanu (pe numele de artist Rem Broo, ilustrator), este un autodidact care a renunţat la profesia de arhitect pentru a continua să-şi dezvolte liber abilităţile artistice, desenul fiind pasiunea lui încă din copilărie. Din acel moment a creat ilustraţii pentru reviste glossy şi cărţi adresate copiilor, a lucrat în studiouri de animaţie şi a făcut story-boarduri pentru companii de film şi publicitate. În acelaşi timp, a început să dedice tot mai mult timp creării de benzi desenate, rezultând astfel primul său album de bandă desenată „The End Times of Bram and Benˮ, publicat de Image Comics în 2013. Pentru maniera de desen cu caracter aparte, acest volum a primit o nominalizare la prestigioasele premii Russ Manning, la categoria cel mai promiţător debut artistic.

Peer Meter (scenarist), născut la Bremen în 1956, trăieşte ca scriitor independent în Worpswede. Este autor de teatru, scenarii şi non-ficţiune. Din 1973 s-a dedicat şi benzilor desenate. Printre altele, a fost în 1976 co-fondator al revistei de benzi desenate Com-Mix. Primele scenarii de benzi desenate i-au apărut în 1988. Din 2010 a apărut în colaborare cu artişti de benzi desenate germane, a elaborat „Trilogia ucigaşilor în serie”, trei romane grafice care au atras şi atenţia internaţională: Gift cu Barbara Yelin, Haarmann cu Isabel Kreitz şi Vasmers Bruder cu David von Bassewitz. În 2013 a fost publicat romanul grafic Böse Geister („Spirite rele”), cu Gerda Raidt. Cărţile lui Peer Meter au fost traduse în mai multe limbi europene.

Henning Ahlers (director artistic), născut în Hanovra în 1970, a studiat la Colegiul local pentru design şi mass-media, cu accent pe ilustrare şi „naraţiune grafică”. Încă din timpul studiilor a lucrat ca storyboarder şi artist conceptual la numeroase reclame, videoclipuri muzicale şi concepte de lungmetraj. Din 2000 a lucrat ca designer de producţie pentru şase lungmetraje de animaţie. În această calitate e responsabil de proiect şi lider al echipei de creaţie în departamentele de proiectare şi implementare. În prezent elaborează numeroase filme artistice, precum şi romane grafice. Lungmetraje ca producător: „Happy Family” (2017), „Tarzan 3D” (2014), „Conferinţa animalelor” (2010), „Urmel voll in Fahrt” (2008), „Back to Gaya” (2004).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.