Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Romanul Moromeţii, de Marin Preda, cu dedicaţia autorului către Zaharia Stancu, vândut la licitaţie

licitatie electronica

Volumul "Moromeţii", de Marin Preda, apărut în 1955, cu dedicaţia autorului pentru Zaharia Stancu, a fost adjudecat online pentru suma de 600 de euro, joi seară, în "Licitaţia patrimoniului scriitorului Zaharia Stancu" organizată de Artmark, potrivit NEWS.RO.

Citeşte şi: ALERTĂ - Igor Dodon ameninţă cu RĂZBOIUL în cazul unei UNIRI cu România

"Tovarăşe Stancu, daţi-mi voie să-mi exprim prin această însemnare admiraţia pentru creatorul celebrului "Desculţ" şi afecţiunea pentru prietenul nostru mai mare care nu oboseşte să apere şi să stimuleze literatura noastră - Marin Preda (20.XII.55) P.S. Vă urez însănătoşire grabnică şi acea mînie care singura vă inspiră. M.P", este dedicaţia care însoţeşte volumul.

Lotul fusese estimat la 35 de euro.

În aceeaşi sesiune, "Nud", creion sepia pe hârtie de carton, semnat de Theo Van Rysselberghe, a fost licitat în final pentru 900 de euro. Lucrarea a fost estimată între 500 şi 800 de euro. 

Cu acelaşi preţ s-a vândut şi volumul "Memoires sur l'armee de Chanzy", franceză, Paris- Bruxelles, 1871, semnat ”Eminescu”.

"Peisaj la Tălmaciu", de Ştefan Popescu, un ulei pe carton, a fost adjudecat joi seară contra sumei de 800 de euro.

A mai fost licitat un exemplar din "Amândoi", de Liviu Rebreanu, Bucureşti, 1940, cu dedicaţia autorului către Zaharia Stancu, pentru 500 de euro. Preţ de pornire: 25 de euro. "Domnului Zaharia Stancu cu veche afecţiune şi preţuire - nemilosul său persecutor Liviu Rebreanu (15.III. 1940 Buc)", este dedicaţia care însoţeşte cartea.

Pentru 450 de euro, fiecare, au fost adjudecate loturile: "Opera completă a lui Guy de Maupassant, franceză, Paris, 1910, 23 de volume, provine din biblioteca scriitorului Zaharia Stancu", "Întâlnirea din pământuri", de Marin Preda, Bucureşti, 1948, cu dedicaţia autorului către Zaharia Stancu şi "Cântec de revoltă, de dragoste şi de moarte", de Geo Bogza, Bucureşti, 1930, cu dedicaţia autorului către Zaharia Stancu.

O fotografie de colecţie, reprezentându-l pe Zaharia Stancu, directorul Teatrului Naţional Bucureşti, la premiera piesei "O scrisoare pierdută", în regia lui Sică Alexandrescu, 1948, a fost cumpărată pentru 30 de euro, preţul estimat.

Licitaţia patrimoniului scriitorului Zaharia Stancu a avut un total de vânzări de 18.885 de euro, cu o rată de adjudecare de 77,51%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.