Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A bubuit un scandal la Romgaz: Fostul director general Adrian Volintiru, dat în judecată pentru recuperarea sumei de 146.321 lei

Romgaz

Producătorul național de gaze naturale Romgaz îl dă în judecată pe fostul director general Adrian Volintiru pentru recuperarea sumei de 146.321 lei, ”reprezentând adaos pentru sarcini suplimentare acordate salariaţilor, fără bază legală”, arată o Hotărâre a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor Romgaz, scrie News.ro.

”Având în vedere Referatul nr. 8276/27.02.2024, Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor SNGN Romgaz SA: 1. aprobă acţionarea în instanţă a d-lui Adrian Constantin Volintiru pentru recuperarea sumei de 146.321 lei, reprezentând adaos pentru sarcini suplimentare acordate salariaţilor, fără bază legală; 2. aprobă ratificarea acţiunii formulate împotriva d-lui Adrian Constantin Volintiru aflată pe rolul Tribunalului Sibiu. Hotărârea a fost adoptată cu 312.395.115 voturi, reprezentând 81,0527% din numărul total de drepturi de vot şi 100% din totalul voturilor valabil exprimate”, arată un anunţ transmis de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Adrian Volintiru a fost revocat în ianuarie 2021 de la conducerea producătorului de gaze. Consiliul de Administraţie al Romgaz îl numise pe Volintiru în octombrie 2018 în funcţia de director general al Romgaz pentru o perioadă de patru ani.

Romgaz este una din cele mai profitabile companii de stat şi are o capitalizare de 21,35 miliarde lei.

Romgaz a înregistrat afaceri în scădere cu circa 33% în 2023, de 9 miliarde de lei. Profitul net a fost în sumă de 2,81 miliarde lei, în creştere cu 10,4%. Producţia de gaze naturale estimată pentru anul 2023 a fost de 4,78 miliarde metri cubi, cu 147,4 milioane mc mai puţin decât producţia realizată în anul anterior (-3%).

La finalul anului trecut, Romgaz avea aproape 6.000 de angajaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.