Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rompetrol precizează că incendiul de la Petromidia nu a fost urmat de o explozie

rompetrol

Incendiul care a afectat platforma Petromidia în data de 22 august 2016 nu a fost precedat de o explozie, după cum indică primele cercetări ale specialiștilor, iar această precizare se regăsește și în comunicările oficiale ale Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța și Inspectoratului Teritorial de Muncă, se arată într-un comunicat al KMG Rompetrol.

”În acord cu procedurile interne ale Companiei în astfel de situaţii, s-a identificat locul producerii accidentului - Instalaţia Distilare Vid (DV), conducta PM-100-025-80-40H, după ventilul 100-FV-071- şi s-a constatat că instalaţia funcţiona normal. De asemenea, s-a constatat că s-a intervenit în conformitate cu instrucţiunea RIS-IL-06-31-V3 „Instrucţiuni de lucru pentru activitatea de execuţie şi montaj şarniere cu injecţie răşină” de către echipa de intervenţie a companiei Rominserv, contractorul general al Grupului.

Citeşte şi: Se cere audierea lui Cătălin Tolontan la DIICOT

În cursul acestei zile, s-a iniţiat procedura de investigare a cauzelor şi pagubelor materiale de către autorităţile responsabile: Inspecţia Teritorială de Muncă, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Procuratura Judeţului Constanţa, Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Constanţa, compania punând la dispoziţia acestora toate informaţiile solicitate.

Citeşte şi: Prima bancă din România care renunţă la acest tip de card

În acest moment, rafinaria este operată la capacitate redusă şi s au luat toate măsurile tehnice pentru funcţionarea acesteia în condiţii de siguranţă. Echipele tehnice evaluează în prezent măsurile de intervenţie şi/sau de remediere necesare pe termen mediu şi lung.

Citeşte şi: Tragedie în lumea fotbalului: Un jucător a fost ucis de adversari / VIDEO

Conform primelor cercetări ale specialiştilor, incendiul de pe platforma Petromidia înregistrat în data de 22 august 2016 nu a fost precedat de o explozie. Această precizare se regăseşte şi în comunicările oficiale ale Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa şi Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Compania Rompetrol Rafinare precizează, de asemenea, că toţi angajaţii săi din România beneficiază de un sistem integrat de asigurări de viaţă şi de sănătate. Asigurarea de viaţă acoperă decesul, invaliditatea şi bolile grave, iar asigurarea de sănătate acoperă spitalizarea şi intervenţiile chirurgicale.

Citeşte şi: Traian Băsescu vorbește despre implicare SRI în scandalul Hexi Pharma

Reprezentanţii companiei sunt în permanentă legătură cu familiile colegilor afectaţi de incendiul de pe platforma Petromidia şi asigură tot suportul necesar în aceste momente grele.

KMG International doreşte să mulţumească pe această cale autorităţilor care au participat la intervenţia de seara trecută, pompieri, echipele ISU Dobrogea, SMURD, precum şi medicilor care se ocupă de îngrijirea colegilor noştri”, se anunţă într-un comunicat de presă.

Citește și: Două femei s-au certat timp de 8 ore și au murit de epuizare / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.