Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rompetrol Rafinare a avut pierderi de 19,4 milioane dolari în primul semestru

kmgi rompetrol

Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG International, a înregistrat pierderi de 19,4 milioane dolari în primul semestru, de la un profit net de 2,77 milioane dolari în prima parte a anului trecut, în timp ce cifra de afaceri brută a scăzut cu 4%, la 2,5 miliarde dolari, faţă de 2,6 miliarde dolari în perioada similară din 2018, potrivit news.ro.

”Indepedent de activitatea operaţională, rezultatele financiare ale Rompetrol Rafinare au fost influenţate semnificativ de evoluţia factorilor externi. Volatilitatea contextului global, fluctuaţiile ridicate ale cotaţiilor de piaţă la materiile prime şi produsele finite, presiunea semnificativă asupra marjelor de rafinare şi deprecierea monedelor locale în raport cu dolarul (moneda de referinţă pentru ţiţei şi produsele petroliere) au condus la rezultatele în scădere”, arată raportul companiei.

Compania a înregistrat în primele şase luni ale acestui an un EBITDA de aproape 55 de milioane dolari, în scădere cu 36% comparativ cu semestrul 1 din 2018.

„În acest an ne-am propus investiţii de circa 60 milioane de dolari pentru alinierea şi continuarea modernizării instalaţiilor, dar şi pentru digitalizarea rafinăriei Petromidia. Astfel, vom continua să ne optimizăm şi să îmbunătatim operaţiunile, iar rafinăriile Petromidia şi Vega să devină modele de eficienţă pentru toată industria din România”, declară Yedil Utekov, director general al Rompetrol Rafinare.

Citește și: Ministerul Agriculturii deschide noi sesiuni de depunere a proiectelor de aproape 40 milioane euro, pentru investiţii din fonduri europene

În acelaşi timp, diviziile de rafinare şi petrochimie au exportat aproape 1,4 milioane de tone de produse petroliere, în uşoară scădere faţă de volumul exportat în perioada similară a anului trecut.

În prima jumătate a acestui an, vânzările de carburanţi au înregistrat creşteri semnificative pe plan intern, de la 1,08 milioane de tone în semestrul 1 din 2018, la 1,19 milioane de tone în aceeaşi perioadă a acestui an.

Volumul total de carburanţi vânduţi pe segmentul de retail a crescut de la 329.000 tone în prima parte a lui 2018, la 355.000 tone în aceeaşi perioadă a anului curent, evoluţia fiind susţinută de impactul programului de rebrading al staţiilor Rompetrol, continuarea programelor de optimizare şi reducere a costurilor operaţionale, dar şi de deschiderea de noi staţii în toată ţara.

Segmentul de distribuţie al Rompetrol Downstream cuprindea la finalul lunii iunie 933 puncte de comercializare, incluzând reţeaua de staţii proprii, staţii partener şi staţii mobile.

Principalii acţionari ai Rompetrol Rafinare sunt KMG International (54,63% - direct şi indirect) şi statul român prin Ministerul Energiei (44,69%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.