DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Rompetrol suplimentează materialele dezinfectante și igienizează benzinăriile, din oră în oră

kmgi rompetrol

KMGI International (fostul Rompetrol Grup) ia măsuri suplimentare de limitare a răspândirii coronavirusului, printre care igienizarea benzinăriilor in oră în oră şi suplimentarea materialelor dezinfectante pentru clienţi şi personal, potrivit unui comunicat remis, sâmbătă, AGERPRES.

Grupul KMG International precizează că şi-a activat la începutul acestei luni planul de gestionare a situaţiilor de criză, dupa ce a implementat încă de la începutul lunii februarie o serie de măsuri preventive, pe fondul extinderii noului virus COVID-19 la nivel mondial, potrivit Agerpres.ro.

Măsurile adoptate anterior, cât şi planul, vizează protejarea şi siguranţa angajaţilor, colaboratorilor şi a clienţilor săi, continuitatea activitatilor de profil şi reducerea la minimum a riscurilor de întrerupere a fluxurilor de producţie şi distribuţie carburanţi.

Vezi si: ULTIMA ORĂ S-au interzis în România evenimentele cu peste 50 de persoane în spații închise: fitness, SPA, cosmetică, cazinouri + cinema, teatre, muzee .

Planul are trei direcţii majore de acţiune, în funcţie de evoluţia şi impactul virusului, acestea respectând toate recomandările şi deciziile adoptate de autorităţile locale şi centrale.

Astfel, la nivelul subsidiarelor din România, Bulgaria şi Republica Moldova, s-a adoptat şi implementat o serie de măsuri pentru protejarea angajaţilor, clienţilor şi a spaţiilor de lucru (clădiri administrative, depozite, benzinării, rafinării).

Multe măsuri au fost deja implementate la nivel de Grup înainte de declanşarea răspândirii virusului COVID-19 în România, respectiv semnătura şi factura electronică, program flexibil de lucru, lucrul de acasă, dotarea cu echipamente electronice performante şi conectarea acestora - VPN, cloud, antivirus.

Recent, compania a adoptat şi alte măsuri specifice precum limitarea/anularea deplasărilor în interes de serviciu, reintegrarea la întoarcerea dintr-o călătorie înafara ţării (lucrul de la domiciliu pentru cel puţin 7 zile de la întoarcerea din zone neafectate şi 14 zile de la întoarcerea din zone afectate), limitarea şedinţelor (prezenţă fizică de maxim 7 persoane) sau anularea evenimentelor interne.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu îl liniștește pe Florin Cîțu: Nu l-aș fi votat nici daca era să mi se taie o mână

Pentru spaţiile de lucru s-au luat măsuri pentru creşterea acţiunilor de igienizare a spaţiilor comune, dotarea cu materiale (dezinfectanţii, măşti, mănuşi), dezinfectarea punctelor de contact (lift, uşi, etc), limitarea accesului şi fluidizarea căilor de acces în acord cu recomandările autorităţilor, informarea angajaţilor cu privire la creşterea măsurilor de igienă, conduită şi prevenţie.

La nivelul unităţilor de producţie (cele doua rafinării ale Grupului - Petromidia şi Vega) s-au introdus reguli şi măsuri noi, mult mai stricte: testări ale temperaturilor corporale, crearea temporară de spaţii pentru clienţi/subcontractori în afara spaţiului de lucru, îmbunătăţirea fluxului de oameni, fluidizarea traficului auto, bariere/covoare antivirus, intensificarea acţiunilor de curăţare în zonele de risc - intrări / coridoare / toalete.

În acelaşi timp, facilităţi precum cantina sau dispensarul medical au luat măsurile de rigoare (livrarea în sistem catering, crearea de zone dedicate pentru izolare temporară).

Citește și: Lia Olguța Vasilescu îl liniștește pe Florin Cîțu: Nu l-aș fi votat nici daca era să mi se taie o mână

Din grijă pentru sănătatea şi siguranţa angajaţilor şi clienţilor, şi la nivelul benzinăriilor Rompetrol din România, Bulgaria şi Republica Moldova s-au implementat o serie de măsuri suplimentare pentru prevenirea şi reducerea răspândirii COVID-19.

Printre acestea se numără şi igienizarea/dezinfectarea suprafeţelor directe de contact din oră în oră, curăţarea/spălarea pardoselii de cel puţin de patru ori pe zi (24 ore), suplimentarea de materiale/consumabile specifice (dezinfectaţi, şerveţele umede, uscătoare de mâini etc), recomandarea păstrării unei distanţe între clienţi de cel puţin un metru sau servirea produselor gastro preponderent în ambalaje de unică folosinţă.

Reprezentanţii companiei roagă clienţii să respecte toate măsurile implementate pentru o bună funcţionare a activităţilor. În acelaşi timp, le recomandăm clienţilor Fill&Go să folosească metodele online de plată a facturilor curente, iar pentru reducerea interacţiunii în staţii să folosească opţiunea de plată şi alimentare cu carburanţi direct la pompă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.