Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ronald Koeman spune că imaginea FC Barcelona este profund afectată de recentele arestări: 'Bartomeu a fost întotdeauna în ochii mei un om excepţional'

https://www.independent.co.uk/
ronald koeman

"Nu este bine pentru imaginea clubului": antrenorul echipei FC Barcelona, Ronald Koeman, şi preşedintele Ligii spaniole de fotbal (La Liga), Javier Tebas, au regretat marţi publicitatea negativă făcută grupării de pe Camp Nou după arestările şi percheziţiile efectuate în cadrul anchetei referitoare la dosarul ''Barcagate'', transmite AFP.

"Cred că nu este bine pentru imaginea clubului şi trebuie să aşteptăm să vedem ce se poate întâmpla", a declarat Koeman într-o conferinţă de presă înaintea meciului de acasă cu Sevilla FC, semifinala retur a Cupei Spaniei, scrie agerpres.ro.

Citește și: Daniel Ghiță, atacat dur: ‘Când nu doarme, face circ! Dovada clară’

Olandezul a subliniat că nu era încă la club când au avut loc presupusele fapte, însă a recunoscut că s-a simţit "foarte prost când a apărut ştirea" luni. "Îi cunosc bine pe Bartomeu şi pe Oscar Grau", două dintre cele patru persoane arestate luni. "Bartomeu a fost întotdeauna în ochii mei un om excepţional", a spus Koeman despre cel care l-a numit antrenor în vara anului trecut.

După cum s-a anunţat, Josep Maria Bartomeu, fost preşedinte al Barcei, a fost pus în libertate provizorie, marţi, după ce a fost audiat în cadrul anchetei legate de dosarul ''Barcagate''. Bartomeu şi fostul său consilier Jaume Masferrer, care sunt urmăriţi de justiţie pentru corupţie, au fost eliberaţi de un judecător de instrucţie, dar ancheta îşi va urma cursul, potrivit Curţii Superioare de justiţie a Cataloniei.

Citește și: Tragedie peste tragedie în România: Tată și fică, găsiți carbonizați în casa mistuită de foc. Mama fetiței a reușit să se salveze

Bartomeu şi Masferrer au fost arestaţi luni, împreună cu directorul general al clubului, Oscar Grau, şi cu şeful serviciului juridic al grupării catalane, Roman Gomez-Ponti. Grau şi Gomez-Ponti au fost puşi în libertate în aceeaşi zi, dar Bartomeu şi Masferrer au petrecut noaptea în arest.

Afacerea "Barcagate" a izbucnit în urmă cu un an după o anchetă a postului spaniol de radio Cadena Ser în legătură cu o presupusă campanie de calomnii împotriva unor figuri ale Barcei (ca vedeta Lionel Messi sau fundaşul Gerard Pique) pe reţelele de socializare, campanie orchestrată de o firmă care lucra pentru club.

Citește și: Florin Cîțu: ‘Am spus foarte clar că nu sunt adeptul creșterii taxelor, mai ales într-o perioadă în care economia este sub potențial pentru a aduce venituri la buget’

Această campanie ar fi urmărit să îmbunătăţească imaginea preşedintelui de atunci al Barcei, Josep Maria Bartomeu, şi să murdărească reputaţia unor foşti sau actuali jucători sau a unor persoane din conducerea clubului.

Preşedintele Ligii spaniole, Javier Tebas, a deplâns şi el publicitatea negativă făcută clubului şi în sens mai larg campionatului Spaniei: "Ce s-a întâmplat ieri nu e bine nici pentru Barca, nici pentru La Liga".

Citește și: Situație dificilă pentru Călin Popescu-Tăriceanu: ÎCCJ a dat undă verde pentru începerea judecării pe fond

El speră că "nu a existat nicio depăşire a liniei roşii, fiindcă prejudiciul în materie de reputaţie este important pentru Barcelona, deşi (Bartomeu) nu mai este acum preşedintele clubului".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.