Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ronnie O'Sullivan luptă de sâmbătă pentru recordul absolut de opt titluri mondiale la snooker

blog.playo.co
snooker

Ronnie O'Sullivan, numărul unu în clasamentul mondial al snookerului, va încerca să obțină un al optulea titlu record la noua ediție a Campionatului Mondial. Evenimentul are loc în mod tradițional la Teatrul Crucible din Sheffield. Competiția se desfășoară între 20 aprilie și 6 mai, potrivit mediafax.

O'Sullivan, în vârstă de 48 de ani, l-a învins pe Judd Trump în 2022 pentru a egala recordul de șapte titluri mondiale al lui Stephen Hendry, dar a pierdut în sferturile de finală anul trecut în fața viitorului câștigător Luca Brecel.

Foștii campioni Judd Trump și Mark Williams se numără, de asemenea, printre favoriții competiție

Tragerea la sorți pentru meciurile de pe tabloul principal va avea loc în dimineața zilei de joi, 18 aprilie.

Primii 16 capi de serie vor fi trași la sorți împotriva celor 16 jucători care au trecut de turneul de calificare.

Foștii campioni Neil Robertson și Stuart Bingham se numără printre jucătorii care speră să ajungă în turneul final de la Crucible. Ambii au ajuns deja în ultimul tur. Numărul 17 mondial Jack Lisowski, a obținut deja calificarea în competiția principală, iar Ryan Day și Hossein Vafaei sunt, de asemenea, prezenți în ultimul tur al calificărilor.

Au mai câștigat până acum „finalele”, adică ultimul tur al calificărilor, și au asigurat un loc la Crucible, scoțianul Stephen Maguire, galezul Jack Jones și englezul Jack Lisowski.

Cinci jucătoare au început calificările, dar niciuna nu a reușit să treacă de prima din cele patru runde.

Calificările de la Institutul Englez de Sport din Sheffield se încheie miercuri, 17 aprilie.

Cine sunt capii de serie de la Crucible?

1. Luca Brecel, 2. Ronnie O'Sullivan, 3. Judd Trump, 4. Mark Allen, 5. Mark Selby, 6. Mark Williams, 7. Ding Junhui, 8. Shaun Murphy.

9. Ali Carter, 10. Gary Wilson, 11. Zhang Anda, 12. Kyren Wilson, 13. John Higgins, 14. Tom Ford, 15. Barry Hawkins, 16. Robert Milkins

Campionul mondial Brecel își va începe apărarea titlului sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00 (ora locală).

Trump își începe și el provocarea în ziua inaugurală, în timp ce septuplul campion O'Sullivan își începe campania miercuri, 24 aprilie.

Dacă meciurile vor fi câștigate de capii de serie, O'Sullivan îl va înfrunta pe Hawkins în turul al doilea, Ding în sferturile de finală și Trump în semifinale.

Brecel și Allen sunt și ei capi de serie și se vorputea întâlni în semifinale.

Ce premii în bani sunt puse la bătaie?

Câștigătorul va primi 500.000 de lire sterline, în tiimp ce pentru al doilea clasat, există un „premiu de consolare” de 200.000 de lire sterline.

Semifinaliștii câștigă 100.000 de lire sterline, iar sfertfinaliștii 50.000 de lire sterline. Jucătorii eliminați în prima rundă încasează 20.000 de lire sterline, în timp ce 30.00 de lire sterline revin jucătorilor învinși în optimi.

Break-ul maxim de 147 de puncte, la Crucible

Orice jucător care reușește un break maxim de 147 la Crucible va câștiga 40.000 de lire sterline, iar cel mai mare break televizat vine cu o recompensă de 15.000 de lire sterline.

Doar 14 break-uri maxime au fost realizate de-a lungul istoriei la Campionatul Mondial.

Anul trecut, Kyren Wilson a reușit unul în runda inaugurală, iar Mark Selby a devenit primul jucător care a reușit un 147 într-o finală mondială, la 40 de ani de la primul 147 reușit de Cliff Thorburn.

O'Sullivan și Hendry au reușit câte trei break-uri de 147, iar Jimmy White, Mark Williams, Ali Carter, John Higgins și Neil Robertson sunt singurii care au mai reușit această performanță.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.