Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rovana Plumb, despre eșecul referendumului: Sigur va fi o analiză în PSD

Rovana Plumb

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a declarat, în legătură cu referendumul pentru familie că va exista o analiză în partid. Declarația vine în contextul în care Liviu Dragnea a spus că nu poate fi făcută o astfel de analiză "pentru că nu au fost niște alegeri la care să fi participat PSD", scrie Mediafax.

"Înțeleg că pentru viitor trebuie să existe o dezbatere în ceea ce privește inițiativele legislative care sunt în Parlament, dar trebuie să existe o dezbatere. Asta este foarte clar. Iar în ceea ce privește rezultatele referendumului sigur că va fi o analiză la nivelul partidului. De la bun început PSD a spus că va face acțiuni de informare și nu va intra într-o campanie similară campaniei politice, pentru că referendumul a fost o inițiativă civică, nu a fost o acțiune politică", a afirmat Rovana Plumb, președintă a organizației Femeilor Social-Democrate, miercuri la Parlament.

Întrebată ce crede despre faptul că PNL a acuzat PSD că este de vină pentru eșecul referendumului pentru redefinirea familie, Plumb a răspuns: "Sincer, mie mi se pare că această aruncare de vină către PSD din partea PNL este nejustificată și din punct de vedere politic nici nu am cum s-o calific, pentru că pur și simplu au transformat o participare, în cadrul inițiativei civice din partea Coaliției pentru familie, într-un demers politic, cu care nu sunt de acord".

Președintele PSD, Liviu Dragnea, spune că nu va exista o analiză în PSD privind prezența la referendum, deoarece nu a fost o campanie asumată de partid, susținând că ar fi nevoie de un referendum fără prag pentru ca rezultatul să fie cu adevărat voința majorității.

Citește și: S-a aflat - Meniul TERIBIL de care are parte Elena Udrea în închisoarea din Costa Rica

Biroul Electoral Central a anunțat, luni, rezultate ale referendumului pentru familie, după centralizarea a 19.040 secții de votare. Pentru redefinirea familiei au votat 91,56%, iar împotrivă 6,47% din cei prezenți la urne. Un procent de 21,10% de persoane s-au prezentat la urne, însemnând 3.857.308 din cei 18.279.011 de alegători. Astfel, pragul legal de prezență de 30% necesara validării referendumului nu a fost atins.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.