Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rovana Plumb, la intalnirea cu omologul slovac: Politica de coeziune trebuie dezvoltată astfel încât să ofere şanse egale tuturor membrilor UE

Rovana Plumb

Președintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputaților, Rovana Plumb, a primit, miercuri, 1 noiembrie 2017, vizita delegaţiei Comisiei pentru Afaceri Europene din cadrul Consiliului Naţional al Republicii Slovace, condusă de Ľuboš Blaha, în prezența E.S. Ján Gábor, ambasadorul Republicii Slovace în România.

Au fost abordate teme comune de interes aflate pe agenda europeană, precum viitorul UE și provocări precum criza migrației sau Brexit, dar s-a vorbit și despre funcționarea spațiului Schengen și continuitatea politicii de coeziune. S-a accentuat, în debutul dialogului, însemnata colaborare româno-slovacă, exprimându-se dorinţa reciprocă a continuării bunelor relaţii bilaterale și s-a reafirmat rolul comun pe care România şi Republica Slovacă îl au în regiune, cu un accent deosebit acordat respectării tratatelor, angajamentelor asumate şi a construcţiei pilonului social.

Ľuboš Blaha, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din cadrul Consiliului Naţional al Republicii Slovace, a afirmat nevoia unei mai mari convergenţe între Statele Membre ale UE. Conform perspectivei slovace Este nevoie de o alternativă la forma actuală a conceptului de solidaritate. Înaintăm ideea unei solidarităţi efective, bazată pe introducerea unor mecanisme financiare care să susţină efortul comun european, ţinând cont de climatul cultural diferit al Statelor Membre.

La rândul său, Rovana Plumb a afirmat că Uniunea Europeană are nevoie de un instrument financiar dezvoltat, care să permită abordarea eficientă a problemei migraţiei. A remarcat că Politica de coeziune reprezintă cea mai mare investiţie, cu un mare impact asupra cetăţenilor europeni. Aceasta trebuie dezvoltată astfel încât să ofere şanse egale tuturor membrilor Uniunii, punându-se accent pe construcţia unui veritabil pilon social.

Martin Klus, vicepreşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene a Consiliului Naţional al Republicii a remarcat, la rândul său, că Avem nevoie de o Europă mai puternică și pentru acest obiectiv trebuie să ne concentrăm pe lucrurile care ne unesc, pe care le avem în comun. În final, delegaţia slovacă a ţinut să ureze succes României, în perspectiva conducerii Consiliului în 2019 şi a accentuat şansa pe care România o are, odată cu deţinerea Preşedinţiei Consiliului UE, de a aborda dosarele de interes european major dar şi pe cele care vizează priorităţile de ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.