Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rovana Plumb la întâlnirea la nivel înalt Prietenii Coeziunii - România acordă o importanță deosebită negocierilor privind viitorul Cadru Financiar Multianual

rovana plumb

Ministrul Fondurilor Europene, doamna Rovana Plumb, efectuează o vizită de lucru la Bratislava, unde participă la întâlnirea la nivel înalt „Prietenii Coeziunii”, la invitația prim-ministrului Republicii Slovace, domnul Peter Pellegrini.

În perspectiva preluării de către țara noastră a Președinției Consiliului UE, la 1 ianuarie 2019, delegația română a reiterat importanța pe care autoritățile române o acordă negocierilor privind bugetul UE, în special aspectele referitoare la Politica de Coeziune și Politica Agricolă Comună.

În intervenția sa, doamna Plumb a arătat că „România susține ferm menținerea politicii de coeziune și politicii agricole comune ca principalele politici investiționale ale UE. „România acordă o importanță deosebită negocierilor privind viitorul Cadru Financiar Multianual și propunerilor legislative sectoriale conexe, în special cele privind coeziunea și agricultura”.

Referitor la viitorul Cadru Financiar Multianual, oficialul român a precizat că „România va depune toate eforturile pentru a ajunge cât mai aproape de un acord politic pe durata exercitării mandatului de Președinție rotativă a Consiliului UE, respectiv în cadrul Summitului șefilor de stat de stat și de guvern, de la Sibiu, din 9 mai 2019”.

„Prietenii Coeziunii” reunește înalți oficiali din România, Republica Cehă, Estonia, Croația, Ungaria, Malta, Polonia, Slovenia și Slovacia, Bulgaria, Cipru, Letonia, Lituania, Portugalia și Greciei, precum și înalți reprezentanți ai instituțiilor europene.

Prima întâlnire a grupului a avut loc la București, în iulie 2012.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.