Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rovana Plumb rupe tăcerea: cum explică diferența între declarațiile de avere

Guvern
rovana plumb

Europarlamentarul PSD Rovana Plumb, propunea României pentru funcția de comisar european pe Transporturi, a declarat joi pentru STIRIPESURSE.RO ca diferentele dintre declaratia financiara depusa la Bruxelles si declaratia de avere depusa in Romania provin din anumite „prevederi diferite”.

„Azi am oferit colegilor europarlamentari din comisia juridica, asa cum mi-au solicitat, clarificari suplimentare. Prevederi diferite au facut sa existe diferente intre declaratia financiara conform codului de conduita al comisarilor depusa la Bruxelles si declaratia de avere depusa in Romania. Pana la aceasta ora nu am primit nicio comunicare oficiala din partea comisiei juridice in urma audierii mele”, a declarat Rovana Plumb.

Rovana Plumb a primit un vot negativ, joi, în Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a Parlamentului European pentru funcția de comisar european. Comisia a decis, cu unanimitate de voturi, să trimită o scrisoare Comisiei Europene în care să informeze asupra faptului că există conflict de interese în cazul Rovanei Plumb și nu poate asuma funcția de comisar european.

Comisia JURI va informa CE că acest conflict de interese se datorează faptului că Rovana Plumb a luat un împrumut de 800.000 de lei de la Elena Loghin, împrumut nespecificat în declarația de avere depusă la Bruxelles.

Citește și: Traian Băsescu detonează cazul Rovana Plumb: În grupul PPE am auzit că trebuie să pice un comisar din țările cu Articol 7, incluzând România .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.