Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rovana Plumb vrea să preia funcția lui Adrian Năstase

Rovana_Plumb_tm

Preşedintele Organizaţiei de Femei a PSD, ministrul Rovana Plumb, şi-a anunţat sâmbătă candidatura la funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al Partidului Social Democrat.

Anunţul a fost făcut la evenimentul organizat de OFPSD în cadrul căruia a fost lansat spre dezbatere publică "Pactul pentru demnitatea femeii", în prezenţa preşedintelui PSD, premierul Victor Ponta.

Rovana Plumb a fost propusă pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD de către liderul europarlamentarilor social-democraţi Viorica Dăncilă.

"Voi candida la această funcţie, voi candida pentru preşedinţia Consiliului Naţional al PSD. (...) Cred că avem nevoie ca împreună, şi-mi asum această candidatură, să putem să facem din Consiliul Naţional acea structură care să poată să fie legătura între partid, parlamentarii noştri şi membrii Guvernului. Vreau să candidez la această funcţie pentru că vreau să fiu o voce puternică a dumneavoastră, a tuturor în PSD, pe scena publică. (...) Da, vreau să fac echipă cu Victor Ponta, da, vreau să fac echipă cu Liviu Dragnea, pentru un proiect nou de succes al PSD. Vreau să fac echipă cu fiecare dintre dumneavoastră şi cu cele care sunt acasă pe care le respect, preţuiesc şi le iubesc pentru că vreau ca România să aibă un proiect de succes, o guvernare bună pentru toţi românii", a afirmat Plumb.

Organizaţia de Femei a PSD a lansat spre dezbatere un pact pentru demnitatea femeii prin care propune un set de măsuri şi politici publice.

"Suntem aici în sală 1.500 de colege. În partid suntem 200.000 şi în ţară şi peste tot în lume aproape 10 milioane de românce. Sunt sigură că avem puterea să acţionăm acum şi să schimbăm acum condiţia şi statutul femeii în bine. (...) Sunt mamă, soţie, bunică şi nu pot trece cu vederea greutăţile pe care, încă, multe femei din România le întâmpină. De aceea, am venit astăzi în faţa dumneavoastră cerându-vă sprijinul pentru a putea acţiona acum şi de a pune în aplicare 'Pactul pentru demnitatea femeii'. El, prin politicile şi principiile pe care le conţine, se poate pune în aplicare doar prin angajamentul politic al tuturor formaţiunilor politice din România, cu sprijinul întregii societăţi civile", a declarat Rovana Plumb.

La eveniment participă preşedinţii organizaţiilor de femei ale UNPR, Florina Anghel, şi PC, Luciana Bivolaru, precum şi preşedintele PP-DD, Simona Man, şi reprezentate ale federaţiilor sindicale şi ONG-urilor.

În cadrul evenimentului organizat de femeile social-democrate mai mulţi lideri ai PSD au transmis mesaje video dedicate zilei de 8 Martie, Ziua Femeii. Totodată, pe scenă au urcat pentru momente artistice grupul de tenori Distincto, corul de copii Bim-Bam şi formaţia instrumentală Amadeus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.