Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Roxana Mărăcineanu, șefa sportului din Franța, anunță că Novak Djokovici va fi primit la Roland Garros

Click
Roxana Maracineanu

Protocoalele de sănătate impuse în timpul evenimentelor sportive majore din Franţa, în special bulele sanitare, ar permite "cuiva precum Novak Djokovici să poată intra pe teritoriul Franţei” şi să participe la Roland-Garros, a declarat, vineri, ministrul Sportului, Roxana Mărăcineanu, la France Info, notează News.ro.

Un sportiv "care nu este vaccinat (...) va putea participa la competiţie pentru că protocolul, bula sanitară a acestor evenimente sportive majore o va permite”, a explicat ministrul, răspunzând la o întrebare despre numărul 1 mondial şi turneul de la Roland-Garros din mai.

Citește și: Familia lui Novak Djokovici se dezlănțuie: 'E victima unei agende politice. Ei îl ţin în captivitate. Îl calcă în picioare ca să calce în picioare Serbia'

"Există protocoale de sănătate impuse pentru evenimente majore de către federaţiile în cauză, care se adaugă la protocolul ţării şi, prin urmare, acestea vor permite cuiva ca Novak Djokovic să poată intra pe teritoriul Franţei”, a continuat ea. .

Dar "orice jucător, orice sportiv care se antrenează în Franţa, fie el francez sau străin, dacă are domiciliul pe teritoriul nostru, pentru a se antrena, va trebui să aibă permis de vaccinare tot timpul pentru a intra în incinte sportive”, a amintit ea.

Citește și: Scandalul Djokovic devine unul POLITIC: Serbia a înaintat un protest oficial ambasadorului Australiei la Belgrad

"În Franţa, astăzi, nu avem aceleaşi reglementări ca Australia pentru a intra pe teritoriu, pentru sportivi ca şi pentru ceilalţi cetăţeni din alte ţări", a menţionat Mărăcineanu.

Novak Djokovici a sosit la Melbourne cu un zbor Emirates de la Dubai, miercuri, la scurt timp după ora 23.00 AEST (n.r. - 15.00, ora României). El a fost ţinut în aeroport peste opt ore. După ce ce i-a fost anulată viza, sârbul a fost transferat la un hotel de carantină din Melbourne, folosit ca un centru de detenţie pentru imigranţi, până când va putea părăsi ţara. El a făcut apel şi acesta va fi judecat luni.

Citește și: Un nou caz Djokovic - O jucătoare de tenis, nevoită să plece acasă după ce i-a fost anulată viza în Australia .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.