Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Roxana Mînzatu: Colegii de la AM POCU au aprobat astăzi proiectul de formare a personalului pentru situaţii de urgenţă, cu o valoare de 10 milioane de euro

IGSU

Autoritatea de Management Programul Operaţional Capital Uman a aprobat, joi, proiectul de formare a personalului pentru situaţii de urgenţă, cu o valoare de peste 10 milioane de euro, şi care vizează aproape 9.000 de specialişti care activează în acest domeniu, a anunţat ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, la un eveniment de specialitate.

"Colegii din Autoritatea de Management POCU au aprobat astăzi (joi, n.r.) proiectul de formare a personalului pentru situaţii de urgenţă, depus de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Proiectul are o valoare de peste 10 milioane de euro şi vizează formarea personalului implicat în intervenţii în situaţiile de urgenţă, de la dispecer, până la pompier şi alte categorii de personal. Deci, vizează cam 9.000 de astfel de specialişti, de lucrători la tot ce înseamnă intervenţii în situaţii de urgenţă în România", a afirmat Roxana Mînzatu, la evenimentul de promovare "Investiţii în domeniul sănătăţii prin Programul Operaţional Capital Uman".

Potrivit ministrului, paşii următori presupun semnarea contractului de finanţare şi demararea activităţii de instruire şi în zona de situaţii de urgenţă.

"A fost un apel necompetitiv. S-au mişcat foarte repede şi colegii din IGSU - beneficiarul - dar şi colegii din AM şi iată că astăzi, 26 septembrie, s-a decis aprobarea acestui proiect, urmând a semna contractul de finanţare şi urmând a începe toată partea de instruire de care, cred eu, e foarte, foarte mare nevoie şi în zona aceasta de situaţii de urgenţă. Deci, la cei 88 de milioane de euro pe care dvs. îi implementaţi în ceea ce înseamnă formarea personalului medical şi asistente şi medici şi personal de altă tipologie se adaugă de astăzi şi proiectul care vizează sistemul naţional de intervenţii în situaţii de urgenţă. Este important de ştiut că sunt bani europeni investiţi exact acolo unde avem mai mare nevoie", a subliniat şeful de la Fonduri Europene.

Ministerul Fondurilor Europene a organizat joi evenimentul de promovare "Investiţii în domeniul sănătăţii prin Programul Operaţional Capital Uman", prin care Direcţia de Comunicare a MFE urmăreşte mai buna promovare a oportunităţilor de finanţare disponibile prin programele operaţionale gestionate de instituţie.

"Vom deschide seria evenimentelor cu Programul Operaţional Capital Uman (POCU). Vom prezenta, cu participarea ministrului Roxana Mînzatu şi cu sprijinul invitaţilor noştri, strategiile urmărite de ţara noastră în domeniul sănătăţii. În cadrul unei dezbateri, vom facilita prezentarea realizărilor prin exemple concrete de proiecte finanţate de MFE în sectorul medical. Participanţii - public larg şi mass-media - vor putea interacţiona cu beneficiarii noştri din acest domeniu, evenimentul oferind, totodată, şi posibilitatea transferului de bune practici la nivel naţional", au precizat reprezentanţii ministerului.

La eveniment au participat reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii şi ai altor instituţii relevante în procesul de atragere a banilor europeni în sectorul medical.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.