Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Royal Antwerp s-a adresat UEFA, nemulţumit de faptul că preşedintele Federaţiei belgiene este şi administrator-delegat la Charleroi

Evening Standard
UEFA

Clubul Royal Antwerp, care l-a avut antrenor până de curând pe Ladislau Boloni, s-a adresat UEFA, fiind nemulţumit de faptul că preşedintele Federaţiei belgiene de fotbal, Mehdi Bayat, este şi administrator-delegat al grupării Sporting Charleroi, scrie ziarul Het Laatste Nieuws.

O nouă polemică a izbucnit într-un moment când fotbalul belgian a fost întrerupt la mijlocul lui martie din cauza pandemiei de coronavirus şi se va relua, în cel mai bun caz, în luna august. Autoritatea belgiană a concurenţei a primit patru plângeri pentru abuz de putere, depuse de cluburile Royal Antwerp, Waasland-Beveren şi Virton şi de omul de afaceri Roland Duchatelet, fost proprietar al echipelor Standard Liege şi Sint-Truidense, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Marcel Vela luat la întrebări de senatori. Val de acuze prin moțiunea: ‘Cu Vela ruptă, în timp de pandemie’

La finalul Adunării generale a Pro League, ce a decis încheierea campionatului Belgiei, pe 15 mai, cele trei cluburi menţionate mai sus s-ar fi simţit sub presiune în timpul votului.

O problemă o reprezintă şi poziţia lui Mehdi Bayat, care este concomitent preşedinte al Federaţiei belgiene şi administrator-delegat la Charleroi. Din acest motiv, Antwerp a decis să meargă mai departe şi s-a adresat UEFA, ridicând problema abuzului de putere şi a conflictelor de interese în cazul oficialului lui Charleroi.

FC Bruges, care era pe primul loc înaintea ultimei etape din sezonul regulat, când a fost suspendată competiţia, a fost declarată campioană de Pro League, iar Waasland-Beveren va evolua în eşalonul secund.

Citește și: Minerii se revoltă în Valea Jiului! Care sunt nemulțumirile lor și ce măsuri vor lua

FC Bruges va fi prezentă în grupele Ligii Campionilor, iar echipa de pe locul 2, Gent, va juca în turul 3 preliminar al acestei competiţii. Ocupanta locului 3, Charleroi, este calificată în grupele Europa League. Echipa de pe locul 4, Royal Antwerp, este calificată în turul 3 preliminar al Europa League. Standard Liege, formaţia de pe locul 5, va evolua în turul 2 preliminar al Europa League.

Principal acţionar al lui Waasland-Beveren a depus plângere deoarece consideră că decizia Pro League înseamnă o încălcare a regulilor de concurenţă , din cauza căreia clubul suferă pierderi mari.

Roland Duchatelet a spus: "Am declarat într-adevăr că unele lucruri nu sunt în regulă. Este vorba de abuz de poziţie dominantă. (...) Este de neînţeles că alţi administratori l-au ales pe Mehdi Bayat preşedinte al federaţiei deşi fratele său era în închisoare. Nu este normal, nu-i aşa?"

Citește și: Se solicită retragerea cetățeniei române deținute de premierul Republicii Moldova: Sunt inadmisibile și lipsite de respect

Deocamdată nu este clar dacă finala Cupei Belgiei, FC Bruges - Antwerp, se va mai disputa. Dacă finala Cupei va avea loc totuşi înainte de 3 august şi va fi câştigată de Antwerp, această echipă va obţine calificarea în grupele Europa League în dauna lui Charleroi, care va juca atunci în turul 3 preliminar al acestei competiţii.

Pro League doreşte ca finala să se joace, cu porţile închise, pe stadionul Roi Baudouin din capitala Belgiei, însă este nevoie ca autorităţile din Bruxelles să accepte desfăşurarea partidei, scrie ziarul Le Soir.

"Ar fi o ocazie fantastică pentru cluburi, Bruges poate reuşi eventul, iar Antwerp poate obţine un bilet mai bun pentru Europa. Rămâne de văzut dacă Bruxelles-ul vrea să coopereze. Deocamdată n-a venit aprobarea", a afirmat Pierre Francois, director executiv al Pro League.

Citește și: Kaufland face noi precizări de ultimă oră: Incidentul la care faceți referirea fost regizat, cu scopul de a crea senzațional

În caz de refuz din partea autorităţilor din Bruxelles, este posibil ca un alt oraş să găzduiască finala Cupei Belgiei, notează cotidianul citat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.