Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RUȘINE uriașă în Austria la nivelul Guvernului: `m-au şocat profund`

austria harta

Ministrul austriac de interne, Wolfgang Sobotka, a declarat sâmbătă că îi "este ruşine" după invalidarea vineri de către cea mai înaltă instanţă din ţară a alegerilor prezidenţiale ca urmare a unor nereguli înregistrate cu ocazia scrutinului, relatează AFP.

Vezi și: VIDEO - Regina Elisabeta, primul discurs public după Brexit: mesajul pentru întreaga lume

Decizia Curţii Constituţionale de a invalida scrutinul de la 22 mai îi oferă o nouă şansă liderului Partidului Libertăţii (FPOe), Norbert Hofer, de a deveni primul preşedinte de extremă dreapta din Uniunea Europeană. 

"Sunt dezamăgit, îmi este ruşine... Această neglijenţă şi încălcare a legii m-au şocat profund", a declarat Wolfgang Sobotka la postul naţional de radio Oe1, adăugând că este "stânjenit". 

Cu ocazia alegerilor de la 22 iunie nu au fost constatate nici fraudă, nici manipulare, doar o acumulare de neglijenţe în numărarea voturilor care au afectat validitatea rezultatului. 

Sâmbătă, presa austriacă era indignată. Decizia justiţiei arată că Austria "este o republică bananieră - probabil singura ţară dincolo de Africa şi Kazahstan care este incapabilă să numere voturile în mod corespunzător", a scris tabloidul Osterreich.

Vezi și: CUTREMUR în politica europeană: Alegerile prezidențiale din Austria se REPETĂ

Cotidianul Kurier a informat că Wolfgang Sobotka şi-a exprimat dorinţa ca observatori ai Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) să participe la viitorul scrutin, care va avea loc în toamnă.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.