Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rudel Obreja a dat cu subsemnatul în Gala Bute: Ce a spus fostul şef al boxului românesc

rudel obreja

La termenul de ieri din procesul Gala Bute, ce se judecă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost rândul lui Rudel Obreja să depună mărturie.

Vezi şi: Tragedie cumplită peste Ocean: 5 victime în urma unui atac armat

Completul format din trei magistraţi a început maratonul întrebărilor cu cele legate de modul în care au decurs negocierile dintre fostul preşedinte al FR Box şi reprezentanţii Ministerului Dezvoltării şi Turismului privind obţinerea celor două milioane de euro pentru organizarea Galei Bute, modul în care a obţinut creditul de la BRD. "Ştiaţi că a existat o garanţie a MDRT pentru a obţine acest credit? Că aţi cedat ministerului drepturile asupra sumelor încasate?" a fost întrebarea judecătorului. "Nu am ştiut de această garanţie", a răspuns Obreja. "Şi cu ce consideraţi că aţi garantat creditul?", a insistat judecătorul. "Vă mărturisesc sincer că am crezut că girez cu toate bunurile mele. În timpul negocierilor cu BRD mi s-a propus la un moment dat să dau o declaraţie, ceva de genul ăsta, că garantez cu bunurile aflate în proprietatea mea", a completat inculpatul. "Dar aţi semnat o notificare în care se specifică clar contractul de cesiune a creaţelor", a intervenit vizibil iritat magistratul. "Am semnat multe acte şi eram convins că voi înapoia creditul", a mai spus Obreja.

Citeşte şi: Despărțire cu lacrimi: O vedetă a plâns la plecarea de la Antena 1

Au urmat apoi întrebări în legătură cu sponsorizările Galei Bute, cu cele 3 milioane de lei primite de la Termogaz şi contractele semnate cu Rudel Obreja cu Biovros SRL şi SC Egeo Pro Market SRL, care atestau efectuarea de cheltuieli fictive de publicitate şi consultanţă. "Nu-mi aduc aminte de numele persoanelor cu care am semnat contractele de prestări servicii, nu am ştiut că reprezentau firme fantomă", a răspuns fostul preşedinte FRB. Audierea s-a încheiat cu întrebările puse de procurorul DNA, care a dorit să afle de la Rudel Obreja cum a ajuns ca MDRT să semneze contractul cu firma sa. La fiecare răspuns, Obreja a insistat să explice, cu superioritatea singurului cunoscător al boxului profesionist, că el deţinea în exclusivitate licenţa meciului de centură mondială şi a drepturilor de reprezentare a lui Lucian Bute. Pe 23 martie va avea loc următorul termen al procesului, spune gsp.ro.

Citeşte şi: Dezvăluiri incendiare despre Gabi Oprea: Pe ce ar fi cheltuit fostul vicepremier 6 milioane de euro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.