Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rudele victimelor din elicopterul SMURD vor fi audiate de un procuror militar

elicoptr smurd

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie anunţă că au fost finalizate demersurile în vederea aducerii în ţară a epavei elicopterului SMURD prăbuşit în Republica Moldova, iar un procuror militar va audia rudele victimelor.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, un procuror militar al Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se deplasează luni la Iaşi şi Bacău, în vederea audierii aparţinătorilor victimelor. Totodată, acestora le vor fi predate obiecte ce au aparţinut persoanelor decedate. În cadrul anchetei, urmează a fi desigilată pompa de la care s-a alimentat elicopterul înainte de plecarea în misiune în Republica Moldova şi vor fi ridicate probe de combustibil în vederea dispunerii unei constatări tehnico-ştiinţifice fizico-chimice.

Pe 2 iunie, un elicopter SMURD s-a prăbuşit în localitatea Haragîş din Republica Moldova, iar cei patru membri ai echipajului au decedat - medicul Mihaela Dumea, asistentul medical Gabriel Sandu, comandorul Doru Gavril şi copilotul Voicu Şocae. Elicopterul era de tip EC 135 şi a fost achiziţionat de Ministerul Sănătăţii în 2014 pentru 5 milioane de euro. El se afla la SMURD Iaşi din 2014, ultima inspecţie periodică fiind în 2016, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.