Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rumen Radev: 'Bulgarii au dreptul de a cunoaşte situaţia reală a ţării'

Rumen Radev

„Bulgarii resping masiv propaganda şi au dreptul să cunoască situaţia reală a ţării şi să caute o alternativă la impasul de astăzi”, a declarat preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, în cadrul prezentării primei părţi a proiectului privind Documentul naţional strategic, potrivit rador.ro.

„Am onoarea să deschid prezentarea primei părţi a Documentului naţional strategic, elaborat de Consiliul strategic, sub conducerea prof. Alexandăr Marinov. Acest consiliu a fost chemat să elaboreze şi să prezinte alternative pentru blocarea instituţională şi stagnarea ideologică a ţării în acest moment.

Rezultatele activităţii consiliului coincid cu un moment istoric în ţara noastră, când bulgarii au ieşit din apatia şi hipnoza propagandei, când spun deschis şi neînfricat adevărul despre stat, despre minciunile, aroganţa şi jaful guvernului, când îşi demonstrează hotărârea de a-şi câştiga ţara înapoi de sub mafie, când îşi exprimă dorinţa de a trăi într-o ţară europeană normală, democratică. Solicitarea demisiei şi alegeri corecte sunt un fapt.

Citește și: Ludovic Orban a făcut anunțul! Câți bani vor primi părinții pe perioada în care stau acasă cu copilul

Bulgarii se întreabă din ce în ce mai mult ce trebuie să facem de acum încolo pentru a evita reapariţia acestei catastrofe de guvernare, pentru a garanta dezvoltarea democratică a societăţii şi ieşirea din criza demografică.

Avem exemplul guvernării autoritare din ultimul deceniu, al înlocuirii ideilor de propagandă, al legalităţii şi moralităţii publice prin loialitatea faţă de lider şi de partid, legalitatea aranjamentelor din culise.

Acest sistem vicios a adus ţara în criza profundă de astăzi şi pot spune că a readus ceasul istoric al Bulgariei în zorii tranziţiei, când, vă amintiţi, mulţi dintre noi am învăţat să vorbim liber şi să organizăm alegeri corecte.

De aceea, salut decizia Consiliului strategic de a nu ceda tentaţiei de a prezenta reţete gata de urmat în viitor, de a mă baza pe o abordare radical diferită – deschidere şi consecvenţă.

De aceea, Documentul strategic naţional va fi prezentat în trei etape. Prima etapă – analiza situaţiei din ţară, a doua – identificarea cauzelor acestei situaţii şi a treia – formularea de propuneri strategice şi condiţiile pentru punerea lor în aplicare. Să avem iniţiativă civică, control şi responsabilitate, deoarece moştenirea autocraţiei prăbuşite este extrem de dificilă şi o putem depăşi prin voință şi o poziţie civilă unitară.

De ce este necesar să avem o imagine clară a acestei situaţii? Deoarece aceasta este condiţia obligatorie pentru ca noi să înţelegem motivele pentru care am ajuns atât de departe şi abia atunci să construim o strategie realistă şi planuri de viitor„, a subliniat preşedintele Radev.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.