Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ruptură fără precedent între Polonia și SUA! Donald Tusk a răbufnit: 'Să vă fie rușine!'

reuters
donald tusk

Premierul polonez Donald Tusk i-a criticat pe senatorii republicani din SUA pentru că nu sprijină o lege care include un pachet masiv de ajutoare pentru Ucraina, relatează Rador Radio România.

Reacţia lui Tusk a venit după ce cancelarul german, Olaf Scholz, a avertizat că o eventuală victorie a Rusiei în Ucraina ar reprezenta o lovitură puternică la adresa ordinii mondiale liberale.

Donald Tusk le-a transmis senatorilor republicani americani că ar trebui să le fie ruşine de ei înşişi. "Dragi senatori republicani americani, Ronald Reagan, care a ajutat milioane dintre noi să ne recâștigăm libertatea și independența, trebuie că se răsuceşte astăzi în mormânt. Să vă fie rușine" - a scris Tusk pe reţeaua X.

Despre ce sume e vorba

Acestea sunt declaraţii foarte puternice, care vor fi cu siguranţă salutate de Administraţia de la Kiev, însă aceasta din urmă are nevoie mai degrabă de ajutoarele de miliarde de dolari promise de SUA şi care sunt acum blocate din cauza disputelor politice interne de acolo, arată sursa citată.

Tusk a lansat criticile respective după ce Senatul american a blocat un proiect de lege bipartizan de 118 miliarde de dolari, care viza frontiera dintre SUA şi Mexic și sprijinirea Ucrainei. Proiectul de lege ar fi trebuit să ofere 60 de miliarde de dolari drept asistență militară pentru statul ucrainean

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.