Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RUPTURĂ între Franța și SUA! Emmanuel Macron a lansat cele mai DURE ACUZAȚII la adresa americanilor: 'Ne supun la cele mai mari riscuri, decid ei pentru noi'

Reuters
Trump matreata

Preşedintele francez Emmanuel Macron l-a criticat indirect joi pe omologul său american Donald Trump, afirmând că acesta din urmă vrea să decidă comportamentul europenilor, în urma retragerii Statelor Unite din acordul nuclear cu Iranul, relatează AFP.

'Dacă acceptăm că alte mari puteri, inclusiv aliaţi, inclusiv prieteni în cele mai grele momente din istoria noastră, s-au pus în situaţia de a decide pentru diplomaţia noastră, securitatea noastră, uneori supunându-ne la cele mai mari riscuri, atunci noi nu mai suntem suverani', a declarat Emmanuel Macron, în cadrul unei ceremonii la Aachen, în Germania, primind prestigiosul premiu european Charlemagne.

Citește și: A doborât tot: Ce serial se află pe primul loc în preferințele telespectatorilor

'Am făcut alegerea de a construi pacea şi stabilitatea în Orientul Mijlociu (...) Alte puteri, suverane ca şi noi, au decis să nu-şi respecte cuvântul. Ar trebui să renunţăm la alegerile noastre?', a întrebat el.

Afirmaţii care, fără a-l numi, îl vizează pe preşedintele american Donald Trump, cu care Emmanuel Macron a manifestat înţelegere şi apropiere personală în timpul recentei sale călătorii la Washington.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul averii Stelei Popescu: Cine va mai beneficia de bunurile sale

Donald Trump a anunţat marţi retragerea ţării sale din acordul nuclear iranian semnat la Viena în iulie 2015, prin care Iranul a fost de acord să-şi reducă programul nuclear în schimbul ridicării parţiale a sancţiunilor internaţionale, scrie agerpres.ro.

'Să nu fim slabi, să nu suferim', a afirmat şeful statului francez, care a pledat pentru o 'suveranitate europeană (...) care trebuie să ne determine să facem din Europa o putere geopolitică, economică, climatică, alimentară, diplomatică', scrie agerpres.ro.

Citește și: Ai vrea să lucrezi la Facebook sau Netflix? Care este salariul mediu al unui angajat

'Condiţia posibilităţii (acestei suveranităţi) este aceea de a refuza ca alţii să decidă în locul nostru', a mai spus Macron.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.