Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RUPTURĂ Palestina a încetat colaborarea cu CIA

Operation World
Palestina

Serviciile de securitate palestiniene doresc ca schimbul de informaţii cu CIA să înceteze, în semn de protest contra unei posibile anexări a unor părţi din Cisiordania de Israel, a indicat joi un înalt demnitar palestinian, potrivit AFP.

''Agenţia Centrală de Informaţii americană (CIA) a fost notificată în urmă cu 48 de ore că acordul cu ea nu mai este în vigoare'', a declarat negociatorul-şef palestinian Saeb Erakat, într-o videoconferinţă de presă, scrie agerpres.ro.

Citește și: Cozmin Gușă anunță o alertă de cutremur în interiorul Statului Paralel! ‘Dacă e doar pe sfert de cum zice’

''Este sfârşitul cooperării în domeniul securităţii cu SUA, este finalul cooperării în domeniul securităţii cu Israelul'', a adăugat Erakat.

Autoritatea Palestiniană (ANP), condusă de Mahmoud Abbas, a tăiat în 2017 legăturile cu administraţia preşedintelui american Donald Trump în contextul recunoaşterii oficiale de Washington a Ierusalimului drept capitală a statului Israel.

Citește și: Oamenii lui Traian Băsescu, atac la Raed Arafat! ‘E tot acolo’

Totuşi, anumite relaţii non-politice, precum coordonarea între serviciile de informaţii palestiniene şi CIA, au fost menţinute.

Întrebat de jurnalişti, Saeb Erakat nu a detaliat impactul concret al unei rupturi a relaţiei în domeniul securităţii între ANP şi SUA.

Citește și: Video Scene nebune! A fost nevoie de trei echipaje de poliție pentru a fi încătușat un bătrân care a refuzat să i se măsoare temperatura

Acordul de coaliţie semnat de premierul israelian Benjamin Netanyahu, liderul Likud (dreapta), şi de Benny Gantz, din partea alianţei Albastru-Alb, prevede că prim-ministrul poate cere guvernului şi parlamentului să voteze anexarea oricând după 1 iulie.

Noul ministru de externe israelian, Gaby Ashkenazi, a declarat luni că Israelul ar trebui să anexeze coloniile evreieşti din Cisiordania, în coordonare cu Statele Unite şi fără a afecta acordurile de pace din 1994 şi 1979 cu Iordania şi Egiptul.

Citește și: Alexandru Rafila îi face praf pe cei care spun că coronavirusul nu există: Frizează alte aspecte, nu cele legate de o judecată echilibrată

Ashkenazi, reprezentant al alianţei Albastru-Alb, a apreciat că planul de pace al preşedintelui american Donald Trump pentru Orientul Mijlociu este ''o ocazie istorică de a contura viitorul Israelului în deceniile următoare''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.