Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii atacă dezlănțuit în Ucraina: 'Intensitatea ostilităților și a bombardamentelor este mare'

captura youtube
drone ucraina

Confruntări pe frontul din estul Ucrainei: rușii încearcă să spargă apărarea ucrainenilor și să ajungă la Kupiansk!

Viceministrul apărării de la Kiev, Hanna Maliar, a declarat, miercuri, că, în zona de est a Ucrainei, forțele armate rusești încearcă să spargă apărarea trupelor ucrainene și să păstrundă în Kupiansk, informează RBC, relatează Rador.

În sud, însă, Forțele Armate ale Ucrainei au un succes parțial într-una dintre zonele frontului. "Potrivit informaţiilor de astăzi, Kupiansk rămâne principala direcție a ofensivei inamicului. Aici, inamicul a format o grupare ofensivă și încearcă să avanseze, dar fără rezultat. Situația operațională este dificilă, dar controlabilă. Forțele ucrainene de acolo resping cu mult curaj ofensiva inamicului" - a explicat Maliar.

Zona Harkiv

De asemenea, a adăugat aceasta, armata rusă desfășoară de câteva zile operațiuni ofensive, dar fără succes, în Sinkivka, regiunea Harkiv. Potrivit Hannei Maliar, scopul ruşilor în direcția Kupiansk este să spargă apărarea trupelor ucrainene și intre în oraş. "Intensitatea ostilităților și a bombardamentelor inamice este mare. În ceea ce priveşte unele poziții, zilnic au loc mai multe schimbări de situație. Toate deciziile necesare pentru a ne consolida stabilitatea au fost luate cu promptitudine la fața locului de către comandanții și comandamentul grupului de forțe estic" - a adăugat viceministrul.

Zonele în care se dau lupte

În direcția Bahmut, trupele ucrainene continuă operațiunile ofensive pe flancul sudic - în jurul orașului - și îşi consolidează poziţiile recucerite. Ruşii lansează atacuri constante pentru a recuceri poziția pierdută în vecinătatea localităţii Klişciivka și în zona Zaiţeve. În sud, Forțele de Apărare ucrainene continuă să desfășoare o operațiune ofensivă în direcțiile Melitopol și Berdiansk.

În zonele Urojaine, Priiutne și Verbove, luptătorii ucraineni au înregistrat un succes parțial, iar acum îşi consolidează poziţiile recucerite. La rândul lor, rușii au efectuat operațiuni ofensive - fără succes - în apropiere de Novokalinove, Severne, Novomihailivka și Staromaiorske. Forțele Ucrainei, însă, au dat asigurări că nu permit trupelor ruse să avanseze şi să revină la pozițiile pierdute. "Atât în ​​est, cât și în sud, inamicul suferă acum pierderi semnificative de personal, arme și echipamente. Forțele noastre de apărare au redus semnificativ potențialul ofensiv și defensiv al inamicului în ultimele zile și îl împiedică să-și realizeze planurile" - a adăugat Hanna Maliar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.