Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia încearcă să-și apere reputația: a chemat ONU şi Crucea Roşie să investigheze atacul în care au murit peste 50 de prizonieri ucraineni

Ria Novosti
garda nationala rusia

ONU şi Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) au fost autorizate să investigheze atacul asupra închisorii din regiunea Doneţk din estul Ucrainei, relatează lalibre.be, potrivit News.ro.

Ministerul rus al Apărării a declarat sâmbătă seara că a invitat experţi din organizaţii "pentru a desfăşura o investigaţie obiectivă.”

Separaţiştii pro-ruşi spun că Ucraina se află în spatele atacului care a ucis 53 de prizonieri de război. Kievul ar fi bombardat închisoarea de lângă Olenivka cu rachete Himars, susţin ei.

Ucraina neagă aceste acuzaţii şi afirmă, la rândul său, că la originea faptelor se află grupul Wagner, o organizaţie paramilitară rusă.

Artileria rusă ar fi vizat centrul de detenţie pentru a păstra secrete tortura şi relele tratamente aplicate prizonierilor.

Ucraina a cerut vineri ONU şi CICR să investigheze moartea prizonierilor.

Într-o declaraţie, Comitetul Internaţional al Crucii Roşii a declarat că va încerca, printre altele, să aibă acces la centrul de detenţie şi să ajute la evacuarea răniţilor, scrie AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.