Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tir de critici asupra Israelului: Rusia, Arabia Saudită şi Oman au condamnat atacul asupra Consulatului Iranului în Siria

Profimedia
consulat iran damasc

Ministerul rus de externe a "condamnat cu fermitate" atacul asupra clădirii consulatului iranian din Damasc, într-o declarație publicată luni pe site-ul său, informează Rador Radio România.

"Considerăm că orice atac asupra facilităților diplomatice și consulare este categoric inacceptabil, a căror inviolabilitate este garantată de Convențiile de la Viena relevante", a declarat ministerul de externe al Rusiei, adăugând că "astfel de acțiuni agresive din partea Israelului sunt absolut inacceptabile și trebuie să fie oprite". Iranul a acuzat Israelul pentru atacul de luni.

Când a fost întrebat dacă Israelul a fost implicat, purtătorul de cuvânt al forțelor israeliene de apărare (IDF), Daniel Hagari, a declarat pentru Jim Sciutto de la CNN că Israelul nu comentează atacul, dar crede că respectiva clădire iraniană care a fost lovită este o "clădire militară a forțelor Quds", o unitate a Corpului Gărzilor Revoluționare Islamice din Iran.

CNN nu poate verifica în mod independent afirmațiile celor două țări.

Cel puţin șapte persoane au fost ucise şi altele au fost rănite în atacul aerian care a distrus complet clădirea Consulatului Iranului la Damasc, în Siria.

Hamas şi Oman, reacții similare

Gruparea islamistă palestiniană Hamas a condamnat atacul aerian de luni asupra Consulatului Iranului la Damasc, în Siria, condamnând Israelul pentru atac, pe care l-a catalogat drept o "încălcare flagrantă a dreptului internațional" și o "încălcare a suveranității atât a Siriei, cât și a Iranului".

Ministerul de externe din Oman și-a exprimat, de asemenea, "condamnarea și denunțul ferm" într-o declarație.

Arabia Saudită și Hezbollah

Hezbollah, grupare libaneză susținută de Iran, a acuzat luni Israelul pentru atacul aerian asupra Consulatului Iranului din Damasc, în Siria și a avertizat că Israelul se va confrunta cu "pedeapsă și răzbunare".

Cel puţin șapte persoane, printre care se numără doi comandanţi de rang înalt ai Gărzilor Revoluţionare Iraniene, au fost ucise în atacul aerian care a distrus complet clădirea consulatului iranian din capitala siriană.

Ministerul de externe al Arabiei Saudite a condamnat, la rândul său, atacul și denunţat vizarea clădirilor diplomatice sub orice pretext, invocând o încălcare a legilor diplomatice internaționale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.