Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia a instalat un serviciu de internet de mare viteză în trei insule pe care Moscova le dispută cu Tokyo de mai multe decenii

Internet-IPv6

Rusia a stabilit un serviciu de internet de mare viteză pe un lanţ de insule din Pacific de pe coasta de est, a anunţat operatorul de telecomunicaţii Rostelecom, în pofida unui litigiu de decenii cu Japonia în legătură cu aceste teritorii, relatează Reuters, potrivit agerpres.ro.

Citeste si Judecătorii explică de ce i-au câștig de cauză lui Liviu Dragnea în cazul completurilor de 5 - ÎCCJ făcut exces de putere

Rostelecom a precizat că a fost instalat un cablu cu fibră optică de 815 km între insula Sahalin şi lanţul de insule pentru a introduce internet rapid în patru oraşe şi sate pe insulele Iturup, Kunashir şi Shikotan.

Rusia şi Japonia revendică suveranitatea asupra lanţului de patru insule - cunoscute sub numele de ''Teritoriile de Nord'' în Japonia şi de Insulele Kurile în Rusia - care au fost capturate de sovietici în ultimele zile ale celui De-al Doilea Război Mondial.

Preşedintele rus Vladimir Putin şi premierul japonez Shinzo Abe au periodic convorbiri pentru a soluţiona disputa prelungită care a împiedicat Moscova şi Tokyo să semneze un tratat de pace.

Proiectul de instalare a fibrei optice a costat 3,3 miliarde de ruble (50,30 milioane de dolari), majoritatea fondurilor provenind din bugetul de stat al Rusiei, potrivit Rostelecom.

Iniţiativa acestui proiect este un alt semn că, în ciuda continuării discuţiilor cu Japonia, Moscova nu vrea să cedeze insulele. În decembrie, Rusia a anunţat că a construit noi barăci de locuit pentru trupele sale pe insule şi că va construi mai multe facilităţi pentru vehicule blindate.

Gigantul energetic Gazprom intenţionează de asemenea să construiască o uzină de gaze naturale lichefiate pe insula Sahalin pentru a aproviziona lanţul de insule.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.