Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia a lansat noi manevre militare în Tadjikistan, pe fondul crizei afgane

Guman Rights Watch
Rusia steag

Rusia a lansat noi manevre militare în Tadjikistan, ţară din Asia Centrală, un răspuns la preluarea puterii de către talibani în Afganistan în această săptămână, informează marţi DPA.

Aproximativ 1.000 de soldaţi staţionaţi în Tadjikistan, care se învecinează cu Afganistanul, sunt implicaţi în exerciţii, a anunţat marţi Unitatea Centrală de Apărare a armatei ruse, potrivit agenţiei de presă Interfax.

Exerciţiile vizează "îmbunătăţirea capacităţilor de luptă" pe două terenuri de instruire în fosta republică sovietică, precizează agenţia. Sunt planificate trageri, inclusiv utilizarea sistemelor de artilerie, informează Agerpres.ro.

Rusia, care îşi menţine cea mai mare bază în străinătate în Tadjikistan, a efectuat abia recent un exerciţiu militar comun cu Tadjikistan şi Uzbekistan.

În cele şase zile de manevre în Tadjikistan, 2.500 de soldaţi s-au antrenat printre altele să respingă combatanţi străini. Rusia a promis ajutor aliaţilor din Asia Centrală din cauza situaţiei din Afganistan.

În ultimele săptămâni, după retragerea trupelor străine, talibanii au pus mâna pe toate capitalele provinciale într-un ritm rapid, multe fără lupte. Duminică, ei au intrat şi în Kabul, unde trupele guvernamentale de asemenea nu au opus rezistenţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.