Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia a lovit Ucraina cu rachete hipersonice Kinjal - Kievul cere sisteme Patriot şi SAMP/T

Sputnik France
Kinjal racheta

Două dintre cele 70 de rachete lansate joi de Rusia spre Ucraina au fost rachete hipersonice de tip Kinjal, au declarat Forţele Aeriene ucrainene, care cer Occidentului să le furnizeze sisteme avansate de apărare aeriană capabile să le doboare, relatează CNN, potrivit news.ro.

"Avem nevoie de sisteme Patriot şi SAMP/T pentru a putea (intercepta aceste rachete)", a declarat purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forţelor Aeriene ucrainene, Iurii Ihnat, în timpul unui briefing de presă.

Sistemele SAMP/T sunt folosite pentru apărarea aeriană în principal în Europa.

Statele Unite au declarat că vor trimite sisteme de apărare antiaeriană Patriot în Ucraina, dar sistemele nu par să fie încă operaţionale în ţară.

Trupele ucrainene urmau să înceapă luna aceasta antrenamentele pe sistemul Patriot la Fort Sill din Oklahoma, unde SUA îşi desfăşoară propriile antrenamente pentru operarea şi întreţinerea sistemului avansat de apărare aeriană.

Franţa şi Italia negociază un acord pentru a trimite sisteme SAMP/T în Ucraina, un acord fiind aşteptat în următoarele săptămâni.

Rusia a bombardat joi Ucraina cu rachete şi drone, într-un nou val de atacuri ce au ucis cel puţin 11 persoane şi au avariat zeci de clădiri şi instalaţii energetice în mai multe regiuni.

Armata a declarat că a doborât toate cele 24 de drone lansate de Rusia în cursul nopţii. Cincisprezece dintre ele au fost doborâte în jurul Kievului, unde nu au fost raportate pagube. Atacurile au continuat apoi dimineaţa, când Rusia a lansat rachete în direcţia Ucrainei. Nu mai puţin de şase bombardiere strategice Tu-95 au lansat rachete cu rază lungă de acţiune după ce au decolat din regiunea arctică Murmansk, în nordul Rusiei, a declarat purtătorul de cuvânt al Forţelor Aeriene din Ucraina, Iuri Ihnat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.