Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia a tras cu o rachetă balistică asupra Odesei: cel puţin un mort

racheta balistica

Rusia a lansat o rachetă balistică în cursul zilei de sâmbătă asupra oraşului-port Odesa, în sudul Ucrainei, într-un atac care a ucis un bărbat şi a provocat pagube unei infrastructuri civile, potrivit Forţelor de apărare din sudul ţării, citate de agenţia de presă Unian şi Kanal24, relatează Agerpres.

Forțele armate rusești au lovit o instalaţie de utilitate publică - un angajat civil a fost ucis, echipamente şi clădirea administrativă au fost avariate, au precizat acestea.

După cum estimează armata, s-ar putea să fi fost o rachetă de tipul Iskander-M.

De obicei, ruşii atacă Odesa cu rachete Shahed sau rachete Kh-59. Din când în când, forţele ruse recurg şi la rachete balistice, ca de exemplu în 15 martie când au fost ucise 20 de persoane, iar jumătate de oraş a rămas fără curent electric, afirmă militarii ucraineni.

Atacul de vineri

Un dublu atac cu rachete şi apoi cu drone al Rusiei a făcut şase morţi şi peste 12 răniţi în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă la Harkov (nord-est), al doilea oraş ca mărime al Ucrainei, potrivit autorităţilor, citate de AFP.

Un nou atac a avut loc asupra regiunii Harkov sâmbătă după-amiază, care s-a soldat cu un mort şi un rănit, a indicat guvernatorul regional Oleg Sinegubov pe Telegram, adăugând că "au fost deteriorate infrastructuri civile".

În alta parte a Ucrainei, mai multe lovituri ruseşti în regiunea Doneţk sâmbătă după-amiază s-au soldat cu "trei morţi şi doi răniţi", conform autorităţilor regionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.