Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia acuză SUA că lansează provocări Coreii de Nord pentru a declanșa RĂZBOIUL

Daily Star
trump kim jung un

Ministrul de externe al Federaţiei Ruse, Serghei Lavrov, a acuzat vineri SUA că 'provoacă' Phenianul pentru a se putea îndrepta spre 'opţiunea militară' în rezolvarea problemei nord-coreene, informează AFP.

'Este foarte îngrijorător că în aceste ultime două luni în care Coreea de Nord nu a efectuat teste sau tiruri de rachete, Washingtonul a părut să nu fie mulţumit şi a dorit să facă ceva pentru a irita sau a provoca Phenianul', a spus Lavrov în timpul unei conferinţe de presă comune cu omologul său nipon Taro Kano, scrie agerpres.ro.

Citește și: Surse: Dan Andronic ar fi cumpărat 50% din acțiunile unei televiziuni important de știri! Reacția patronului Evz

În octombrie, forţele maritime ale SUA şi Coreii de Sud au efectuat un exerciţiu naval comun, o nouă demonstraţie de forţă în atenţia Coreii de Nord şi a programelor sale nuclear şi balistic.

Săptămâna aceasta, preşedintele american Donald Trump a anunţat că SUA au decis să înscrie din nou Coreea de Nord pe lista lor neagră a 'statelor care susţin terorismul' pentru a spori presiunea împotriva programului său nuclear.

Citește și: Scăpat de sub CONTROL! Ieșire INCREDIBILĂ a lui Radu Banciu la adresa Stelei Popescu

Americanii 'par să aştepte ca ei (nord-coreenii) să-şi piardă controlul încă o dată, pentru a putea în sfârşit să se îndrepte spre opţiunile militare', a estimat Serghei Lavrov.

'Autorităţile americane au declarat de mai multe ori că toate opţiunile, inclusiv opţiunea militară, sunt pe masă', a amintit Lavrov.

Citește și: Un nou proces răsunător pentru Gigi Becali! Acuze dure la adresa latifundiarului

La rândul său, premierul nipon Shinzo Abe a anunţat la începutul lui noiembrie că Tokyo 'va susţine' această politică a Washingtonului.

'Este necesar să fie utilizate toate mijloacele posibile, crescând în mod maximal presiunea asupra Coreii de Nord, pentru a pune capăt programului său nuclear şi lansărilor de rachete', a subliniat vineri, la Moscova, şeful diplomaţiei nipone Taro Kono.

Citește și: EXCLUSIV! Adevărul despre „luptătorul ISIS” naturalizat de România! Cum a fost posibil și ce spune SRI

'Aceasta este o ameninţare fără precedent nu doar pentru Japonia şi Rusia, ci pentru întreaga comunitate internaţională. Este absolut inacceptabil', a spus el.

Coreea de Nord a lansat în iulie două rachete balistice intercontinentale a priori capabile să atingă teritoriul american. De asemenea, ea a realizat în septembrie un al şaselea test nuclear.

Citește și: Stela Popescu s-a gândit și la asta! Cât de bogată era artista și pe cine a desemnat drept moștenitori .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.