Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia, acuzată că a folosit în Ucraina mine antipersonal interzise: 'Aceste arme nu fac diferența între combatanți și civili' (Human Rights Watch)

mine antipersonal

Forțele ruse care luptă în Ucraina au folosit mine antipersonal interzise în regiunea Harkov de estul țării, potrivit Human Rights Watch.

Organizația internațională a spus că minele antipersonal au fost localizate de tehnicienii ucraineni de eliminare a munițiilor explozive pe 28 martie.

„Se știe că Rusia deține aceste mine terestre proaspăt desfășurate, care pot ucide și mutila fără discernământ oameni într-o rază aparentă de 16 metri”, a spus HRW, adăugând că Ucraina nu deține acest tip de mină sau sistemul său de livrare.

„Țările din întreaga lume ar trebui să condamne cu forță folosirea de către Rusia a minelor antipersonal interzise în Ucraina”, a declarat Steve Goose, directorul de arme al Human Rights Watch. „Aceste arme nu fac diferența între combatanți și civili și lasă o moștenire mortală pentru anii următori.”

Tratatul internațional de interzicere a minelor din 1997 interzice în mod cuprinzător utilizarea, producerea, stocarea și transferul de mine antipersonal. Rusia nu se numără printre cele 164 de țări care au aderat la tratat, a spus HRW.

„Utilizarea de către Rusia a minelor antipersonal în Ucraina încalcă în mod deliberat norma internațională împotriva utilizării acestor arme oribile”, a adăugat Goose.

Rusia nu a răspuns deocamdată la aceste acuzații.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.