Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia amenință că va lua măsuri, dacă Finlanda și Suedia vor adera la NATO: Va trebui să ne facem flancul vestic mai sofisticat + Precizări despre arma nucleară

the spokesman
Vladimir Putin

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat joi că, dacă Finlanda și Suedia vor adera la NATO, atunci Rusia va trebui să "reechilibreze situația" prin propriile măsuri, relatează Reuters.

Invazia Moscovei în Ucraina, despre care spune că urmărește, printre altele, să degradeze potențialul militar al Ucrainei și să împiedice ca aceasta să devină un cap de pod pentru un atac NATO, a determinat cele două țări nordice să ia în considerare aderarea la alianța condusă de SUA, scrie mediafax.ro.

Dacă cele două țări se alătură alianței, "va trebui să ne facem flancul vestic mai sofisticat în ceea ce privește asigurarea securității noastre", a declarat Peskov pentru postul britanic Sky News.

Cu toate acestea, el a spus că Rusia nu va considera o astfel de mișcare drept o amenințare existențială, de genul celei care ar putea să o determine să ia în considerare utilizarea armelor nucleare.

Invazia Rusiei în Ucraina la 24 februarie și luptele care au urmat au provocat moartea a mii de civili și soldați și devastarea orașelor și așezărilor, precum și declanșarea unor sancțiuni occidentale coordonate și fără precedent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.