Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia ameninţă NATO şi România. Reacţia ministrului Apărării

mircea dusa

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a precizat duminică că nu este de acord cu afirmaţii de genul celei făcute de ambasadorul Rusiei la Copenhaga, care declarase că toate ţările care participă la sistemul antirachetă al NATO vor deveni ţinte ale bombardamentelor.

Prezent la Câmpia Turzii, unde a participat la o demonstraţie în cadrul unui exerciţiu comun al militarilor americani şi români, ministrul a subliniat, ca răspuns la cererea jurnaliştilor de a comenta declaraţiile ambasadorului rus, că sistemul antirachetă de la Deveselu este unul defensiv.

Vezi şi: Rusia AMENINȚĂ: Vom bombarda țările care participă la instalarea sistemului NATO în Europa

"Deja ministrul de Externe a luat o poziţie pe această declaraţie a unui ambasador rus. Sigur, nu suntem de acord cu asemenea declaraţie. Încă o dată, precizez şi eu că sistemul antirachetă de la Deveselu este un sistem defensiv care vizează apărarea antirachetă a ţărilor NATO", a spus Mircea Duşa, potrivit Agerpres.

Ministrul român de externe Bogdan Aurescu şi-a exprimat sâmbătă seară, într-o postare pe Twitter, deplina solidaritate cu Danemarca în contextul afirmaţiilor ambasadorului rus la Copenhaga privind consecinţele unei eventuale participări a statului scandinav la sistemul antirachetă al NATO, şi a subliniat că ameninţarea de a utiliza forţa împotriva unui stat NATO este inadmisibilă.

Vezi şi: România reacționează după ce Rusia a amenințat cu bombardamente

Ambasadorul Rusiei în Danemarca a avertizat sâmbătă statul scandinav să nu se alăture sistemului antirachetă al SUA şi NATO, pe care Moscova îl consideră o ameninţare, relatează DPA. "Nu cred că danezii sunt pe deplin conştienţi de consecinţele alăturării Danemarcei la sistemul antirachetă condus de americani", a apreciat Mihail Vanin într-un articol de opinie publicat de cotidianul Jyllands-Posten. "Dacă se va întâmpla acest lucru, navele daneze vor deveni ţinte pentru rachetele nucleare ruseşti", a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.