Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia amenință oficial mai multe țări: Vor fi trase la răspundere dacă trimit arme și voluntari în Ucraina

Facebook
rusia ucraina

Rusia, prin ambasadele sale, a notificat mai multe țări cu privire la responsabilitatea pe  care o vor avea pentru orice experimente de asistență militară către Ucraina, trimițând acolo arme și voluntari, a declarat miercuri purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, la postul de radio Sputnik, potrivit agenției Tass.

„Rusia a reacționat deja. S-a spus că pentru orice implicare în aprovizionarea cu arme sau trimiterea de așa-ziși voluntari, pentru orice experimente în această direcție, vor fi responsabile acele țări care le vor realiza”, a subliniat ea. „Aceste țări trebuie să înțeleagă ce vor purta responsabilitatea pentru asta. Și cum vor înțelege acest lucru? Este foarte simplu. Diplomații noștri, ambasadorii, ambasadele noastre au transmis poziția noastră clar formată și formulată către aceste capitale”, a mai adăugat aceasta.

Reprezentanta Ministerului Afacerilor Externe din Rusia a subliniat că acest pas al Moscovei a avut efect în multe privințe, deoarece după el „retorica necontrolată” a țărilor a căpătat un anumit cadru.

Pe 27 februarie, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat formarea unei legiuni străine de apărare teritorială. Ulterior, a decis să introducă un regim fără vize pentru cei care sosesc în țară din străinătate pentru a participa la ostilități. Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Oleksiy Danilov, a spus că unii dintre străinii care au acceptat să participe la ostilități vor ajunge pe front în curând pentru a întări armata ucraineană.

Pe 3 martie, șeful Comitetului de Investigații al Federației Ruse, Alexander Bastrykin, a instruit anchetatorii biroului central al departamentului să stabilească identitatea și cetățenia mercenilor care sosesc pe teritoriul Ucrainei, precum și să înregistreze și să investigheze participarea lor la săvârșirea de fapte penale pentru care legea rusă prevede pedeapsa sub formă de închisoare de până la 15 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.