Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia AMENINȚĂ trupele NATO din Marea Neagră: 'Reacționăm în mod corespunzător în caz de necesitate'

Ria.ru
Rusia, Marea Neagră

Administraţia Vladimir Putin a avertizat, miercuri, că va urmări cu atenţie Exerciţiul militar multinaţional "Sea Breeze 2021", organizat de Statele Unite şi Ucraina în Marea Neagră, cu participarea a numeroase state NATO, arată Mediafax.

"Ministerul Apărării din Federaţia Rusă va urmări cu atenţie pregătirile şi desfăşurarea exerciţiului ucraineano-american Sea Breeze, la care vor participa statele NATO, şi, în caz de necesitate, va reacţiona în mod corespunzător în funcţie de evoluţii, pentru a garanta securitatea militară a Rusiei", a declarat miercuri generalul Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Moscova, citat de agenţia Tass.

"La aceste exerciţii vor participa 4.000 de militari, 40 de nave de atac, alte nave militare şi ambarcaţiuni auxiliare, 30 de aeronave şi 100 de vehicule motorizate şi blidate. Exerciţiile se derulează pe fondul acuzaţiilor constante ale ţărilor occidentale privind presupusele eforturi ale Rusiei de consolidare a capabilităţilor militare în zona frontierelor", a subliniat oficialul rus.

La Exerciţiul militar "Sea Breeze 2021" ("Briza Mării 2021"), organizat de Statele Unite şi Ucraina, urmează să participe militari din zeci de state membre NATO, în perioada 28 iunie - 10 iulie.

Citește și: OFICIAL Rusia avertizează România: 'Cu excepția în care ea ar fi implicată într-un fel de aventură militară concepută de capetele fierbinți din sediul NATO'

Manevrele militare NATO vor avea loc în contextul tensiunilor cu Rusia, acuzată că a mobilizat efective militare în apropierea frontierelor Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.